{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού


Κήπος Σεμινάρια : Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού

Το βιωματικό σεμινάριο αφήγησης και μυθοπλασίας απευθύνεται σε όλους όσους ονειρεύονται, ελπίζουν, αλλάζουν, ωριμάζουν, πέφτουν και σηκώνονται και κλείνουν το μάτι στη ζωή.
Αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ηθοποιούς, εμψυχωτές, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, ξεναγούς και όποιον θα ήθελε να γνωρίσει την τέχνη της αφήγησης.

Kήπος Σεμινάρια ; Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιού
Έναρξη: 17/10/2017
Λήξη: 20/12/2017


Στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια (διάρκεια δύο μήνες):
 -θα παίξουμε, θα εκφραστούμε
-θα πειραματιστούμε με τα εκφραστικά μας μέσα, έκφραση προσώπου ,φωνή, στάση σώματος
-θα γνωρίσουμε καλύτερα τι είναι η αφηγηση, τι είναι το παραμύθι, ποιος ο ρόλος του αφηγητή και με ποιο τρόπο συμβάλει η αφήγηση στην ανάπτυξη του παιδιού
-θα μοιραστούμε ιστορίες, ελπίδες και όνειρα...σαν μια καλή παρέα
-θα ξυπνήσουμε την φαντασία μας, θα δουλέψουμε με τις εικόνες, και θα γράψουμε ιστορίες
 
και μέσα από όλα αυτά οι συμμετέχοντες θα έχουν γευθεί και βιώσει την εμπειρία της αφήγησης και της επικοινωνίας ..θα έχουν εξοικειωθεί με την έκθεση και προβολή τους σε κοινό, θα έχουν νιώσει πως κάθε φορά που ακούνε ένα παραμύθι κάποιος τους κράτα αγκαλιά...

Εισηγήτρια : Κατερίνα Κλεάρχου

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση του σεμιναρίου και μίας αφήγησης παραμυθιού με την Κατερίνα Κλεάρχου την Τρίτη 17/10 στις 20:30.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε επίσης στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τετάρτη 18/10 στις 18:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Για όσους μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο πρωινά τμήματα η συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/10 στις 11:00.

Το πρωινό τμήμα του σεμιναρίου θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 11:00-13:30.
Το απογευματινό τμήμα του σεμιναρίου θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 17:30-20:00

Το σεμινάριο έχει διάρκεια δύο μηνών και οι συναντήσεις θα είναι δίωρες, μία φορά την εβδομάδα. Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 110 ευρώ (100 φοιτητών/ανέργων)

Στον δεύτερο κύκλο του σεμιναρίου (διάρκεια δύο μήνες) οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν το αγαπημένο τους παραμύθι και θα μπούνε στην διαδικασία να βρούνε τον δικό τους τρόπο να την αφηγηθούν
 -θα ακολουθήσουν την διαδρομή που κάνει ένα παραμύθι από το νου στην καρδιά
-θα ξυπνήσουν συναισθήματα και αναμνήσεις, βιώματα και εικόνες γιατί αυτά είναι  εργαλεία του παραμυθά...
-θα πειραματιστούν με τα μουσικά όργανα, τραγούδια, μουσικές και ρυθμούς και θα βρουν τρόπο να τα εντάξουν στην αφήγηση τους.
 
και στην προσπάθεια τους να βρουν τους ήρωές τους και τον δικό τους τρόπο αφήγησης θα έχουν βρει ένα κομμάτι της καρδιάς τους.
 
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφηγηθούν τις ιστορίες τους σε φίλους και αγαπημένους στον φιλόξενο χώρο του Κήπου.
 

Πληροφορίες / εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

Όλα τα Φεστιβάλ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal