{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασης


Κήπος Σεμινάρια : Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασης

Το κοινωνικό εργαστήρι «Κήπος» Σεμινάρια, διοργανώνει το Σεμινάριο «Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασης» με εισηγήτρια τη μουσικοθεραπεύτρια, μουσικό και voice actress Μαρία Αράπογλου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται αποτελεσματική επικοινωνία μέσω του λόγου καθημερινά και σε επαγγελματίες που η έκθεση στο δημόσιο λόγο αποτελεί μέρος της δουλειάς τους όπως: εκπαιδευτικοί, εκφωνητές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί-αφηγητές, ξεναγοί, πολιτικοί, επιστήμονες - ομιλητές σε συνέδρια, υπεύθυνοι εταιρικών τμημάτων, τραγουδιστές, δικηγόροι κ.α.

Κήπος Σεμινάρια :
«Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασης»
 Μάθε να μιλάς και να αφηγείσαι καθαρά και εκφραστικά
Εισηγήτρια:  Μαρία Αράπογλου (Voice Actress, μουσικός, μουσικοθεραπεύτρια)

Πολλές φορές όταν απευθυνόμαστε σε κάποιον προσωπικά ή σε πολλούς δημόσια ή απλά αφηγούμαστε μια ιστορία, αντιλαμβανόμαστε ότι το μήνυμα δεν «περνάει» προς τα έξω. Ίσως γιατί οι άλλοι εστιάζουν κυρίως στον τρόπο που μιλάμε και λιγότερο στο περιεχόμενο του λόγου μας.
Μάθε να μιλάς και να αφηγείσαι καθαρά και εκφραστικά
Πώς μπορούμε λοιπόν να μιλάμε καθαρά, με ευκρίνεια και εκφραστικότητα;
Πώς μπορούμε να αφηγούμαστε ένα οποιοδήποτε κείμενο πειστικά, με το ανάλογο χρώμα και συναίσθημα;
Πώς μπορεί η φωνή μας να έχει όγκο και ένταση χωρίς να κουραζόμαστε;
Πόσα ηχοχρώματα έχει η φωνή μας όταν μιλάμε και πώς μπορούμε να επιλέξουμε το πιο κατάλληλο ανάλογα με την περίσταση;  
Πώς μπορούμε να γοητεύουμε με τη φωνή μας όταν μιλάμε;
Τις απαντήσεις θα εξερευνήσουμε μαζί στους δύο κύκλους του σεμιναρίου  «Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασης».

 

Η Μαρία Αράπογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε με το θέατρο και την υποκριτική, ολοκληρώνοντας τον τριετή κύκλο μαθημάτων του Εργαστηρίου Δραματικής Τέχνης «Παράθλαση», ενώ παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Βίκυ Αλμαζίδου στη Θεσσαλονίκη και στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου, ως μέρος των σπουδών της.
Σπούδασε πιάνο και μουσικοθεραπεία, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Trinity College of Music, αλλά και ως υπότροφος του τμήματος Μουσικοθεραπείας του Guildhall School of Music and Drama αποφοιτώντας με τους τίτλους «Master of Music in Performance Studies (MMus)» και «Postgraduate Diploma in Music Therapy (PGDip. In Music therapy)».
Από το 1998 συνεργάζεται ως αφηγήτρια – εκφωνήτρια – voice over artist με κορυφαίες εταιρίες παραγωγής ήχου, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικών σποτ, CD ROM, DVD εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού περιεχομένου στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο.
Από το 2010 συμμετέχει ως αφηγήτρια - ηθοποιός στο σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ», λαμβάνοντας μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία 7 χρόνια διδάσκει oρθοφωνία σε υποψήφιους εκφωνητές, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς, όπως και σε θεατρικά εργαστήρια, εμπλουτίζοντας την διδασκαλία της με στοιχεία από την ενασχόλησή της με την μουσική, την μουσικοθεραπεία και την αφήγηση. Η μέθοδος που παρουσιάζει βασίζεται σε έντονα βιωματικά στοιχεία με έμφαση στην προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της φωνής του κάθε ατόμου.
Ως μουσικοθεραπεύτρια έχει εργαστεί στην Ειδική Αγωγή, συνεργαζόμενη με την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Θεσσαλονίκης, την Δημοτική Επιχείρηση Αμπελοκήπων και στην προσωπική της μονάδα μουσικοθεραπείας «Μουσικοθεραπείας Χώρος». Παράλληλα, συνεργάζεται με δημοτικά και ιδιωτικά Ωδεία ως καθηγήτρια και συνοδός πιάνου.


Στον Α' κύκλο του σεμιναρίου διάρκειας 2 μηνών
(Έναρξη:  24/10/2017 - Λήξη: 19/12/2017)

θα μάθουμε:
-Να χρησιμοποιούμε τη διαφραγματική αναπνοή.
-Θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της φωνής μας μέσα από αυτοσχεδιασμούς και πολύ παιχνίδι.
-Θα μάθουμε τους κανόνες προφοράς της ελληνικής γλώσσας.
-Θα καταλάβουμε πώς αρθρώνονται σωστά τα φωνήεντα και τα σύμφωνα και θα δουλέψουμε με ανάλογες ασκήσεις και πειραματισμούς.
-Θα μάθουμε πώς να επεξεργαζόμαστε σωστά ένα οποιοδήποτε γραπτό κείμενο ώστε να μπορούμε να αφηγηθούμε το περιεχόμενό του πειστικά, με ζωντάνια και εκφραστικότητα.
-Θα εξερευνήσουμε τεχνικές παρουσίασης  που αφορούν την οποιουδήποτε είδους δημόσια ομιλία, βασιζόμενοι και στις ατομικές ανάγκες των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.
-Θα ανακαλύψουμε την έκταση και τις δυνατότητες της φωνής μας.
-Θα ανακαλύψουμε τρόπους να χρωματίζουμε τη φωνή μας ανάλογα με το περιεχόμενο της ομιλίας μας.


Οι συναντήσεις του Α' κύκλου του σεμιναρίου θα είναι τρίωρες, κάθε Τρίτη  20:00 - 22:30 (από 24/10/2017 έως 19/12/2017). Το συνολικό κόστος του Α΄κύκλου του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ (135 ευρώ φοιτητών/ανέργων).


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τρίτη 24/10 στις 20:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου «Ορθοφωνία και τεχνικές προφορικής παρουσίασης» και θα λυθούν τυχόν απορίες.
Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο μπαίνοντας στον εξής σύνδεσμο:
http://kipos-seminaria.gr/el/seminars/orthofonia-kai-texnikes-proforikis-paroysiasis/

 

Στον Β? κύκλο του σεμιναρίου διάρκειας 2 μηνών
(Έναρξη: 24/01/2018 - Λήξη: 21/03/2018)

   Θα τελειοποιήσουμε την διαφραγματική αναπνοή συνδυάζοντάς την πλέον πιο περίτεχνα με τα εκφραστικά στοιχεία του λόγου.
   Θα βελτιώσουμε την άρθρωση μας ακόμα περισσότερο ώστε ο λόγος μας να έχει διαύγεια και καθαρότητα.
    Θα εμβαθύνουμε σε τεχνικές παρουσίασης που αφορούν την οποιουδήποτε είδους δημόσια ομιλία, βασιζόμενοι και στις ατομικές ανάγκες των συμμετεχόντων στο σεμινάριο
    Θα μάθουμε ποικίλους τρόπους να χρωματίζουμε την έκφραση μας και να επιλέγουμε συγκεκριμένο ύφος ανάλογα με το νόημα και το περιεχόμενο της ομιλίας μας.
    Θα εξερευνήσουμε σε βάθος τα μουσικά χαρακτηριστικά του λόγου όπως ο ρυθμός, η τονικότητα, η έντασηη ταχύτητακαι η παύση.
    Θαεμβαθύνουμε στην σωστή  επεξεργασία ενός οποιουδήποτε γραπτούκειμένου, ώστε να μπορούμε να αφηγηθούμε το περιεχόμενο του πειστικά, με ζωντάνια και εκφραστικότητα.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει η δυνατότητα επαγγελματικής ηχογράφησης της φωνής του καθένα από τους συμμετέχοντες, με κείμενο τις επιλογής του, και το δείγμα θα του δοθεί για προσωπική χρήση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τετάρτη 24/1 στις 20:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια δύο μηνών, οι συναντήσεις θα είναι τρίωρες, κάθε Τετάρτη 20:00-22:30. Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ (135 ευρώ φοιτητών/ανέργων).

Για πληροφορίες:
Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected],
Τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal