{ Εκπαίδευση }

Νέα τμήματα από την πρώτη σχολή τατουάζ στη Θεσσαλονίκη


Νέα τμήματα από την πρώτη σχολή τατουάζ στη Θεσσαλονίκη

Τα τατουάζ πέραν από μία τάση της μόδας αποτελούν μέθοδο έκφρασης και δήλωσης ταυτότητας από την εποχή του χαλκού.  Στη Σαμόα, την Ταϊτή, αλλά και στη Νέα Ζηλανδία, τα τατουάζ ήταν ιερή παράδοση και σηματοδοτούσαν την κοινωνική θέση, το πνεύμα, αλλά και τη δύναμη του κάθε ανθρώπου. Στην υπόλοιπη Ασία όμως, τα τατουάζ συμβόλιζαν μεν τη δύναμη  αλλά συνδέονταν άμεσα με τη θρησκεία και την πνευματικότητα. Ναύτες, πειρατές, ληστές, φυλακισμένοι, δούλοι και μέλη συμμοριών ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούσαν τα τατουάζ προκειμένου να δηλώσουν ότι ανήκουν σε μία οικογένεια, μία κοινωνική κάστα που είτε αντιμετωπιζόταν θετικά είτε αρνητικά. Πλέον, η τέχνη του τατουάζ, όμως  έχει λάβει άλλες διαστάσεις και διαφορετική σημειολογία, αποτελώντας το μέσον για την έκφραση ατομικών ή συλλογικών ιδεών που χαράσσονται μόνιμα στο σώμα.
Στις μέρες μας έχει γεννηθεί η ανάγκη, για γνώστες σχεδίου εξειδικευμένους στη δερματοστιξία, δηλαδή στην τέχνη του τατουάζ. Ωστόσο, καιρό πριν προκύψει η ανάγκη αυτή πρώτο το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ παρείχε πρόγραμμα για tattoo artists, βρισκόμενο πάλι μπροστά από όλους στις εξελίξεις.
Η τέχνη της δερματοστιξίας, όμως, δεν απαιτεί μόνο γνώσεις σχεδίου και ζωγραφικής. Για το λόγο αυτό οι θεματικές ενότητες του προγράμματος αγγίζουν σφαιρικά το αντικείμενο ξεκινώντας από γνώσεις στην ανατομία και τις πρώτες βοήθειες μέχρι πιο εξεζητημένες σε 3D- Dot Tattoo και Maori. Αναλυτικότερα τα μαθήματα είναι:Ανατομία,Πρώτες Βοήθειες,Ελεύθερο Σχέδιο,Ζωγραφική,Old/New School,Black & Grey,Tribal,3D – Dot Tattoo,Japanese,Realism,Γραμμή (Pen & Fine Art),Biomechanical,Celtic,Maori
Ποιος μπορεί να συμμετάσχει; Το πρόγραμμα εκμάθησης τατουάζ του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ απευθύνεται σε όλους. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό όμως, τα άτομα που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για tattoo artists μπορεί να είναι από Δερματολόγοι, σπουδαστές Εφαρμοσμένων Τεχνών, Καλών Τεχνών ή Αισθητικής σε δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μέχρι Γραφίστες ή Ιδιοκτήτες Εργαστηρίων. Η δερματοστιξία όπως προαναφέρθηκε είναι η τέχνη του tattoo, και ως μία μορφή τέχνης δε διαθέτει όρια και περιορισμούς. Απλά απαιτείται από τους tattoo artists δημιουργικότητα, φαντασία και φυσικά ένα καλό χέρι στο σχέδιο και τη ζωγραφική.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, λαμβάνοντας υπόψιν τις παραπάνω παραμέτρους, φροντίζει με βιωματικό τρόπο, σεμινάρια, φεστιβάλ και πληθώρα συνεδρίων, ημερίδων και εργαστηρίων να κεντρίζει το ενδιαφέρον των σπουδαστών του και να πετυχαίνει μία ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία εκμάθησης. Παρέχοντας εκπαίδευση στα πιο σύγχρονα εργαστήρια Tattoo Art και πρακτική εφαρμογή σε τεχνητά δέρματα, οι σπουδαστές στο πρόγραμμα Δερματοστιξία- tattoo κερδίζουν εμπειρία και γνώση μαζί, φτάνοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην πρακτική εφαρμογή των tattoo. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από τη δυνατότητα απόκτησης της Διεθνώς Αναγνωρισμένης Βρετανικής Πιστοποίησης NCFE, ένα επιπλέον αβαντάζ για το βιογραφικό τους.

H πρώτη σχολή Τατουάζ στη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Δια Βίο Μάθησης ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ μεριμνά, για όγδοη συνεχή χρονιά, για την πιστοποιημένη εξειδίκευση και κατάρτιση των σπουδαστών του. Εκτός αυτού συμβάλλει σημαντικά στην επαγγελματική αποκατάστασή τους, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της αγοράς.
Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 «ΑΛΦΑ Επιλογή» Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310552406,  και στο alfa-studies.gr

Όλα τα Φεστιβάλ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal