{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Γνωρίζουμε το Τσιμέντο και τις δυνατότητες του ΙΙ

Συνάντηση γνωριμίας την Τρίτη 7/11 στις 20:30


Κήπος Σεμινάρια : Γνωρίζουμε το Τσιμέντο και τις δυνατότητες του ΙΙ

Το τσιμέντο είναι ένα σύγχρονο υλικό με απεριόριστες δυνατότητες. Πέρα από τη χρήση του στον κατασκευαστικό τομέα, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρύτατα σε χρηστικές και διακοσμητικές εφαρμογές. Στόχος αυτών των workshops είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με το συγκεκριμένο υλικό και τη χρήση του, να πειραματιστούν ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες του και να δημιουργήσουν απλά χρηστικά ή και διακοσμητικά αντικείμενα για προσωπική χρήση.

Κήπος Σεμινάρια : Γνωρίζουμε το Τσιμέντο και τις δυνατότητες του ΙΙ


Μάθημα 1ο: Μάθημα γνωριμίας με το υλικό, τις βασικές ιδιότητες και αναλογίες του μείγματος. Πειραματισμός με γκρι και λευκό τσιμέντο σε βασικά καλούπια για διακοσμητικά γλαράκια, θήκες ρεσώ κ.α.
Τα καλούπια προκύπτουν από πλαστικά δοχεία/τάπερ / μπουκάλια καθημερινής χρήσης.

Μάθημα 2ο: Κατασκευή καλουπιών μικρής κλίμακας για κοσμήματα, πολυγωνικά/ πολυμορφικά αντικείμενα, σουβέρ και συνδυασμός με απλά υλικά.

Μάθημα 3ο: Κατασκευή καλουπιών μεγάλης κλίμακας για φωτιστικά, πιατέλες και μεγαλύτερες σε όγκο τσιμεντένιες κατασκευές.

Μάθημα 4ο: Ρετουσάρισμα και βάψιμο με ποικίλες τεχνικές, όλων των αντικειμένων των τριών μαθημάτων

Τι θα μάθεις / Τι θα πάρεις φεύγοντας:
- βασικές ιδιότητες και θεωρία του υλικού
- προετοιμασία καλουπιών
- προετοιμασία μείγματος
- δημιουργία καλουπιών
- φεύγοντας ο κάθε συμμετέχοντας θα πάρει την δική του σύνθεση από τσιμεντένια αντικείμενα

Το εργαστήριο απευθύνεται, σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το τσιμέντο και να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του ως ένα σύγχρονο υλικό κατασκευής καθημερινών αντικειμένων.

Απαραίτητα εργαλεία:
Ο κάθε συμμετέχοντας καλείται να φέρει τα δικά του καλούπια, πλαστικά, μικρά και μεγάλα δοχεία, ένα μεγάλο δοχείο παγωτού για ανακάτεμα του μείγματος και ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι.
Τα υλικά για τις επόμενες συναντήσεις θα ανακοινωθούν στη συνάντηση γνωριμίας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου την Τρίτη 7/11 στις 20:30, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του εργαστηρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις κάθε Παρασκευή 18:00-21:00 και το συνολικό κόστος του θα είναι 75 ευρώ (70 φοιτητών/ ανέργων)

Έρση Τσιαντζή – Product Designer
Η Έρση γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στη Σύρο όπου τελειώνοντας αποφάσισε να πειραματιστεί περισσότερο με το τσιμέντο. Πλέον δουλεύει με το συγκεκριμένο υλικό, κατασκευάζοντας διακοσμητικά αντικείμενα εσωτερικού χώρου μέσα από ποικίλες τεχνικές.
Λαμβάνει μέρος σε bazaar προωθώντας τη δική της σειρά αντικειμένων, ενώ παράλληλα κάνει workshops σε διάφορα μέρη της Ελλάδας διδάσκοντας την τεχνική της κατασκευής αντικειμένων από τσιμέντο CONCREαTE

Πληροφορίες / εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal