{ Εκπαίδευση }

«Κήπος» Σεμινάρια : Κινηματογραφικό Σενάριο

συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 8/11 στις 18:00


«Κήπος» Σεμινάρια : Κινηματογραφικό Σενάριο

Το κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια διοργανώνει το Eργαστήρι Κινηματογραφικού Σεναρίου.
"Το σενάριο είναι εργαλείο. Μπορεί να τρέχει σαν ανάγνωσμα και να σε συναρπάζει περισσότερο κι από την πιο κεντημένη πρόζα, μπορεί να είναι λογοτεχνημένο ή λιτό, οφείλει όμως να μένει πάντα ακριβές. Μπορεί να έχει πολλές ιδιότητες και συγγραφικές αποχρώσεις, αλλά διατηρεί τις βασικές του αρχές, παραμένοντας ένα αυτόνομο πρωτεύον μέρος ενός επερχομένου δευτερεύοντος όλου, της κινηματογραφικής ταινίας".

Απόσπασμα από εγχειρίδιο σεναριογραφίας
που γράφεται αυτή τη στιγμή κάπου
σε ένα παράλληλο σύμπαν... ;-)

Στην ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας, την Τετάρτη 8/11 στις 18:00, η εισηγήτρια Δήμητρα Κστρανιά μας εξηγεί τους στόχους του σεμιναρίου, που κατά βάση είναι το να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μια πρώτη επαφή με τη γραφή σεναρίου. Τί είναι, ποιές διαφορές έχει με τον πεζό λόγο και ποιες ομοιότητες, ποια είναι τα φορμαλιστικά κι αφηγηματικά τρεντ στο σενάριο σήμερα κλπ.

Το εργαστήριο θα αναπτυχθεί σε θεματικές, κάθε μια από τις οποίες θα αφορά ένα σκέλος της σεναριακής γραφής, για παράδειγμα, την δομή τους σεναρίου, δραματουργία, χαρακτήρες και διάλογοι, και θα διαμορφώνεται μέσω των πολλών, ικανών και αναγκαίων ερωτήσεων των συμμετεχόντων.

Ευχή κι ελπίδα όμως, είναι να επωφεληθούν μέσω των τεχνικών που θα παρουσιαστούν, όλου του κόσμου οι ενδιαφερόμενοι, πέραν των ταγμένων σεναριογράφων: συγγραφείς άλλου πεδίου, κινηματογραφιστές, σινεφίλ, περιστασιακοί γραφιάδες καθοδηγούμενοι από την περιέργεια (ή όποιο άλλο κίνητρο).

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις δεκαέξι ώρες συνολικά, μία φορά την εβδομάδα και θα έχει διάρκεια δύο μήνες. Η συνολική του συνδρομή είναι 140 ευρώ (125 ευρώ φοιτητών/ανέργων)

 Πληροφορίες / εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

Arts & Culture - εκθέσεις και ξεναγήσεις που γίνονται τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


 
:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal