{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Τεχνικές διδασκαλίας Θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού


Κήπος Σεμινάρια : Τεχνικές διδασκαλίας Θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού

Το κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια διοργανώνει το εργαστήριο Τεχνικές διδασκαλίας Θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού.

Σε αυτό το σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, κάνοντας μια σειρά από ασκήσεις και παιχνίδια γνωριμίας της ομάδας , θα ασχοληθούμε με τεχνικές θεάτρου, σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμό και το πως αυτά μπορούν να μας κάνουν δημιουργικούς στην εκπαίδευση στο θέατρο και στην ζωή!

Μέσα από μια βιωματική μέθοδο οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις τρεις φάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, πως αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην διδακτική διαδικασία σαν εργαλείο εκμάθησης και διαχείρισης της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν την κατανόηση και την εμπέδωση της μεθόδου, την επαφή με τις τεχνικές θεάτρου και την χρησιμότητα τους στην διδακτική διαδικασία, επίσης θα δημιουργηθεί ομάδα στο facebook για το θεωρητικό κομμάτι αλλά και για να λύνουμε απορίες πάνω στο πρακτικό κομμάτι.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, ηθοποιούς, εργοθεραπευτές, φοιτητές. Κι όλα αυτά μέσα από την Έκπληξη, το Απρόοπτο και την Ανατροπή.

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν:
ασκήσεις γνωριμίας και ασκήσεις συντονισμού της ομάδας,
σωματικές ασκήσεις ενεργοποίησης και προετοιμασίας,
σωματική έκφραση,
αυτοσχεδιασμό,
παιχνίδι ρόλων,
παντομίμα,
ομαδικά δρώμενα συνεργασίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις: 20/11 και 4/12 από τις 18:00 - 22:00 και το συνολικό του κόστος είναι 45 ευρώ (40 φοιτητών/ ανέργων).
Σκοπός του εργαστηρίου να εφραστούμε να μάθουμε τεχνικές θεάτρου να παίξουμε χωρίς κριτική, επίσης σαν στόχο έχουμε την αυτογνωσία και πως αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και επαφή με τον εαυτό μας.


Εισηγητής: Τάσος Παπαδόπουλος Το μαγικὀ καπἐλο

Ο Τάσος Παπαδόπουλος είναι εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες ενηλίκων και παιδιών, κάνει ερασιτεχνικά θέατρο τα τελευταία 9 χρόνια και ασχολείται, με χορό και σωματικό θέατρο.
Η ανάγκη που τον ώθησε να δημιουργήσει το σεμινάριο για τους εμψωχωτές - εκπαιδευτές, είναι η μεγάλη αγάπη που έχει για τα παιδιά και τον άνθρωπο και το πως αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι σημαντική στο παιδί αλλά και πως ο ενήλικας μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι και το βίωμα, να ζει μια καλύτερη ζωή.

Πληροφορίες/ Συμμετοχές:
http://kipos-seminaria.gr/el/page/symmetoxi/
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e: [email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)

Ποιες συναυλίες και live θα γίνουν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal