{ επικαιρότητα }

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του 59χρονου που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης ανιψιάς του

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του 59χρονου που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης ανιψιάς του

Το όνομα και τις φωτογραφίες του 59χρονου άνδρα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του, δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για τον ΚΑΠΑΓΕΡΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Αριστείδη, γεν. στις 06-02-1958 στη Δράμα, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα από οικείο κατ? εξακολούθηση, βιασμό κατ? εξακολούθηση, κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα 15 έτη τελεσθείσα από οικείο.
 
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό παραπάνω αδικημάτων.
 
Για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-388456. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

O 59χρονος, που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη ανιψιά του μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε προσωρινά στη φυλακή
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απολογούμενος φέρεται να αρνήθηκε την πράξη του, ενώ παραδέχθηκε μόνο το άσεμνο φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και απεικόνιζε το θύμα του. Δεν έπεισε όμως την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 59χρονος τη διετία 2014-15 προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 8 ετών -τότε- ανιψιάς τους, την οποία και φωτογράφιζε. Κατά τη σύλληψή του στο χώρο της εργασίας του, κατείχε ωρολόγια χειρός κι ένα στυλό, με τα οποία φέρεται ότι κατέγραφε συναδέλφους του εν αγνοία τους.
 
Σε βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας ατόμων από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal