{ Εκπαίδευση }

Εργαστήρι Δημιουργικής – Θεατρικής Γραφής με τον ΑΚΗ ΔΗΜΟΥ

Εργαστήρι Δημιουργικής – Θεατρικής Γραφής με τον ΑΚΗ ΔΗΜΟΥ

Τι σημαίνει «γράφω θέατρο»; Πώς μια εικόνα, μια ιδέα, μια σκέψη ή μια αίσθηση μεταμορφώνονται σε θεατρικό έργο; Πώς οργανώνεται το υλικό και πώς χτίζεται η πλοκή; Ποιος διάλογος είναι δραστικός και πόσα μυστικά κρύβει ένας μονόλογος; Από πού έρχονται τα πρόσωπα ενός έργου; Ποια διαδρομή κάνουν και πού καταλήγουν; Πώς ζωντανεύει ένας χαρακτήρας ισορροπώντας ανάμεσα στις λέξεις και τις σιωπές του και πώς διασταυρώνεται με άλλους χαρακτήρες;
 
Το Ωδείο Βορείου Ελλάδος έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στο χώρο του, το εργαστήρι δημιουργικής – θεατρικής γραφής του πολυγραφότατου ΑΚΗ ΔΗΜΟΥ. Η περιπέτεια της συγγραφής ενός θεατρικού έργου για περισσότερο ή λιγότερο,  αρχάριους.
 
ΑΚΗΣ ΔΗΜΟΥ
Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στην ίδια Σχολή, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του, με αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο και την Εγκληματολογία. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με τον μονόλογο «…και Ιουλιέττα». Από τότε και μέχρι σήμερα, έχουν ανέβει είκοσι οκτώ έργα του (πρωτότυπα και διασκευές) από δημόσια και ιδιωτικά θέατρα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

«ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ»
20 & 27 Νοεμβρίου 2017
4 & 11 Δεκεμβρίου 2017
Εργαστήρι Δημιουργικής – Θεατρικής Γραφής
με τον ΑΚΗ ΔΗΜΟΥ
Αίθουσα εκδηλώσεων “Carpe Diem” Ωδείου Βορείου Ελλάδος 
(Εθν.Αντιστάσεως 16 – Καλαμαριά, 1ος όρ.)

 

Πληροφορίες: Εθν.Αντιστάσεως 16, Τ: 2310.422885 , 2310.422742
Web:www.conservatoire.gr mail: [email protected]

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal