{ επικαιρότητα }

Το έξυπνο κόλπο που θα σε κάνει να αποκοιμηθείς σε λιγότερο από 1 λεπτό


Το έξυπνο κόλπο που θα σε κάνει να αποκοιμηθείς σε λιγότερο από 1 λεπτό

Σίγουρα θα έχεις περάσει ημέρες που έπεφτες για ύπνο και όσο κουρασμένος και αν ήσουν δε μπορούσες με τίποτα να αποκοιμηθείς, ότι και αν δοκίμαζες, από ζεστά ντους και τσάι, μέχρι να μετράς προβατάκια!
 
Επειδή το θέμα της αϋπνίας είναι πολύ συχνό ανάμεσα στους ανθρώπους, ειδικά λόγω υπερέντασης, ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθεί το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κόλπο που μπορεί να σε οδηγήσει στην αγκαλιά του Μορφέα, σε λιγότερο από ένα λεπτό.
 
Το «4-7-8 κόλπο αναπνοής», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πρακτική, έχει να κάνει προφανέστατα με την αναπνοή σου και πιο συγκεκριμένα με το χρόνο της εισπνοή, του κρατήματος της και του χρόνου της εκπνοής. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να εισπνεύσεις από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα, να κρατήσεις την ανάσα σου για 7 δευτερόλεπτα και να εκπνεύσεις από το στόμα με διάρκεια 8 δευτερολέπτων.
 
Ο λόγος που ακολουθείς τους συγκεκριμένους χρόνους, είναι διότι έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ρίχνουν τους ρυθμούς της καρδιάς, ηρεμούν το σώμα και άρα χαλαρώνεις και κοιμάσαι πιο γρήγορα. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι εισπνέεις από τη μύτη και εκπνέεις παρατεταμένα από το στόμα.
 
Δοκίμασε το απόψε κιόλας και δες τη διαφορά! 
 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal