{ Εκπαίδευση }

Σεμινάριο: Μια εισαγωγή στην επιλογή Αστροναυτών


Σεμινάριο: Μια εισαγωγή στην επιλογή Αστροναυτών

Πόσοι από μας δεν έχουν ονειρευτεί να ταξιδέψουν ανάμεσα στα αστέρια...; 
Στην εποχή μας όμως το ταξίδι αυτό παραμένει ακόμα προνόμιο για λίγους: Λίγους επιστήμονες με πολλές δεξιότητες, υγιές σώμα και πνεύμα και κατάλληλο χαρακτήρα για να αντεπεξέλθουν στις μύριες απαιτήσεις μιας διαστημικής αποστολής.
 
Πώς επιλέγεται κανείς ως Αστροναύτης; Ποια η σχέση του ονείρου με την πραγματικότητα και τις δυσκολίες της επιλογής;
 
Μία μικρή αναδρομή και μία ματιά στις αρχές και στις διαδικασίες επιλογής Αστροναυτών αυτό το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
 
Εισηγητής ο Αδριανός Γολέμης
 
Είσοδος ελεύθερη

Ο Αδριανός Γολέμης μεγάλωσε στη Λάρισα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 
Στη συνέχεια ακολούθησε το διεπιστημονικό πρόγραμμα Master on Space Studies του International Space University στη Γαλλία, εστιάζοντας στην ιατρική έρευνα στο χώρο του Διαστήματος.
 
Εργάστηκε για τρεις μήνες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA) συγγράφοντας τη διπλωματική του εργασία με θέμα τα ιατρικά και ψυχολογικά Κριτήρια Επιλογής Αστροναυτών για μακροχρόνιες αποστολές στο Διάστημα, όπως για παράδειγμα για ένα μελλοντικό ταξίδι στον πλανήτη Άρη.
 
Επιλέχθηκε από την ESA για να επανδρώσει τον απομονωμένο Σταθμό Concordia στην Ανταρκτική, όπου και εργάστηκε για ένα έτος ως ιατρός-ερευνητής σε συνθήκες απομόνωσης με άλλα 13 άτομα. 
Σκοπός της αποστολής του ήταν η μελέτη της επίδρασης των ακραίων συνθηκών διαβίωσης στον ανθρώπινο οργανισμό και την ψυχολογία.
 
Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης (Ο.Φ.Α.) και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Space Generation Advisory Council (SGAC), έναν οργανισμό που σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. προωθεί τις σχετικές με το Διάστημα δραστηριότητες σε κάθε χώρα.
 
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και λίγα Ιταλικά ενώ αγαπημένες του ασχολίες είναι η Αστρονομία, η φωτογραφία και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.

 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal