{ Μουσική }

O Chico Freeman στο ΞΕΦΩΤΟ


O Chico Freeman στο ΞΕΦΩΤΟ

Chico Freeman: η στάση ενός ζωντανού θρύλου στη Θεσσαλονίκη
Ένα από τα πιο δυναμικά σαξόφωνα της τζαζ τις τελευταίες δεκαετίες, ο Chico Freeman επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση στα Λαδάδικα (Ξέφωτο Live Stage) την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, όπου το κοινό θα γευτεί την  αγνή πρόθεση, την αυθεντική εκτέλεση και την τονική ακρίβεια ενός σαξοφωνίστα-θρύλου που ζει για να εκφράζει την αλήθεια του την ώρα που παίζει ζωντανά μπροστά στο κοινό του.

Γιός του μυθικού τενόρου σαξοφωνίστα Von Freeman, πέρασε από το hard bop στην avant garde ή την afro latin jazz και το blues έχοντας ήδη συμπληρώσει 45 χρόνια στην καρδιά της μεγάλης jazz δημιουργίας.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και ηχογραφήσεις με τους πιο πρωτοποριακούς μουσικούς στον κόσμο. Οι μουσικές συνεργασίες του περιλαμβάνουν θρυλικά ονόματα όπως οι Dizzy Gillespie, McCoy Tyner, Elvin Jones, Charles Mingus, Art Blakey, Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Joe Henderson, Roy Haynes, Lester Bowie, Earth, Wind & Fire, The Eurythmics, The Temptations, The Four Tops, Tito Puente, Arturo Sandoval, Celia Cruz και πολλοί άλλοι.
Είναι ένας ζωντανός θρύλος της τζαζ.
www.chicofreeman.com

Chico Freeman Trio
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 21:30
ΞΕΦΩΤΟ Live Stage 
Λυκούργου 5
Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο : 231 401 5911

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :
11876, www.viva.gr και στο δίκτυο Viva, Stereodisc, Boca music bar,  “Ξέφωτο”

TΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ : καθήμενοι 18  ευρώ, όρθιοι 15 ευρώ
 

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal