{ Εκπαίδευση }

Σεμινάριο: Διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης σε παιδιά με αυτισμό

Σεμινάριο: Διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης σε παιδιά με αυτισμό

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα "Διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης σε παιδιά με αυτισμό”  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης & της Ειδικής Αγωγής.
 
H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή εμπειρία στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 800 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 700. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία-φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 
 
Οι κοινωνικές ιστορίες στοχεύουν στην ανάπτυξη της κοινωνικά αποδεκτής αλληλεπίδρασης των παιδιών με αυτισμό. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο κρίσιμο ζήτημα λόγω της μειωμένης κοινωνικής ικανότητας των παιδιών αυτών, η οποία οφείλεται στην αδυναμία κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων και της επεξεργασίας των πληροφοριών που λαμβάνουν από το κοινωνικό περιβάλλον.
 
Συνεπακόλουθα τα παιδιά με αυτισμό εκδηλώνουν συχνά κοινωνικά ακατάλληλες συμπεριφορές και βιώνουν καταστάσεις έντονου άγχους. Για αυτό οι κοινωνικές ιστορίες εστιάζουν στην περιγραφή αγχογόνων, για τα παιδιά με αυτισμό, καταστάσεων προσφέροντας εμφανείς οδηγίες που υποδεικνύουν στα παιδιά την κοινωνικά κατάλληλη συμπεριφορά και τρόπους ελέγχου του άγχους. Η συγγραφή τους είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία και μπορεί να γίνει και από τους γονείς εφόσον ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη δομή τους και τη σχέση τους με το επίπεδο των μαθησιακών ικανοτήτων και με τις ατομικές ανάγκες του παιδιού. 
 
Στόχος Επιμόρφωσης
Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων συγγραφής κοινωνικών ιστοριών με σκοπό την καταπολέμηση των προβληματικών συμπεριφορών και του άγχους. Η ενεργός εμπλοκή των γονέων στη συγγραφή κοινωνικών ιστοριών και η συνεργασία τους σε αυτό το πλαίσιο με τους ειδικούς αναδεικνύει τις κοινωνικές ιστορίες σε ένα εργαλείο κοινωνικής μάθησης που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε γονείς ειδικούς και πρόσωπα με αυτισμό όλων των ηλικιών.
 
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, επαγγελματίες, κ.ά. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς και φοιτητές που θέλουν να ενημερωθούν για την συγγραφή κοινωνικών ιστοριών.
 
Πληροφορίες
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017
Ώρα προσέλευσης: 15:30-16.00
Ώρα Λήξης: 19.30-20:00
 
Χώρος Διεξαγωγής
Grand Hotel Palace
Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη
 
Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.
Τ.      2310.230545 | 211.7706766  
M.     [email protected]  |  Url.   www.e-employ.gr
F.  www.facebook.com/employ.page 
Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή. 
* Για οποιαδήποτε πληροφορία την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης,  επικοινωνείτε απευθείας με το 6945175015
 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal