{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Ταξιδιογραφία και Δημιουργία Ταξιδιωτικών Οδηγών

Συνάντηση γνωριμίας την Παρασκευή 24/11 στις 20:00


Κήπος Σεμινάρια : Ταξιδιογραφία και Δημιουργία Ταξιδιωτικών Οδηγών

Ο «Κήπος» διοργανώνει το εργαστήριο Ταξιδιωτικής Αφήγησης και δημιουργίας ταξιδιωτικών οδηγών.
Εισηγητής: Γιάννης Αδάμης

Το εργαστήριο αυτό έχει ως σκοπό την γνωριμία και την άσκηση σε όλα τα πεδία της ταξιδιωτικής αφήγησης (διήγημα, εντυπώσεις, δοκίμιο, ρεπορτάζ κ.λπ.) και ως απώτερο στόχο τη δημιουργία, με την ολοκλήρωσή του, ενός νέου και πειραματικού τρόπου επίσκεψης και ανάγνωσης της πόλης, μέσω της σύνθεσης ενός πρωτότυπου διαδραστικού ταξιδιωτικού οδηγού.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις, κάποιες από τις οποίες θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης (ιστορικά κτήρια, χόστελ, καφέ, αξιοθέατα κ.λπ.), έτσι ώστε να εμπεδωθεί στην πράξη και να καταγραφεί στα κείμενά μας η έννοια της αστικής περιπλάνησης.

Η λέξη «Ταξιδιογραφία» μπορεί μόνο συμβατικά να περιγράψει το αντικείμενο αυτού του το εργαστηρίου. Θα προσεγγίσουμε και θα μελετήσουμε τη λογοτεχνία που έχει μια ροπή προς την τοπολαγνεία. Θα δοκιμάσουμε να αποδομήσουμε τις τεχνικές της, τα στολίδια της, ακόμα και τους σκοπούς της. Θα πειραματιστούμε σε όλα αυτά τα είδη της γραφής που μας ταξιδεύουν χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του εργαστηρίου την Παρασκευή 24/11 στις 20:00, όπου ο εισηγητής θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Το εργαστήριο διαρκεί δύο μήνες και οι συναντήσεις του θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 20:00-22:00. Το συνολικό του κόστος είναι 140 ευρώ (125 ευρώ φοιτητικό/ανέργων).

Για παραπάνω πληροφορίες:
Κήπος Σεμινάρια
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected]
t: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal