{ επικαιρότητα }

Το γήπεδο ποδοσφαίρου που χτίζεται με κοντέινερ πλοίων


Το γήπεδο ποδοσφαίρου που χτίζεται με κοντέινερ πλοίων

To  Κάταρ αποκάλυψε σχέδια για την ανέγερση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου  που θα φιλοξενηθεί στη χώρα το 2022,  το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από συναρμολογούμενα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων και κοντέινερ!
 
«Η καινοτομία ήταν στο επίκεντρο των σχεδίων μας να παραδώσουμε ένα ιστορικής σημασίας Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα αφήσει μια κληρονομιά στο Κάταρ και στον κόσμο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της SC, Χασάν αλ Θαουάντι. «Αυτός ο χώρος δίνει την τέλεια κληρονομιά» τόνισε.
 
Το 40.000 θέσεων γήπεδο ποδοσφαίρου - σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Fenwick Iribarren Architects - θα τοποθετηθεί στην προκυμαία της Ντόχα, της πρωτεύουσας της χώρας του Κόλπου. Η κατασκευή του γηπέδου «Στάδιο Ρας Αμπού Αμπούντ» σημαίνει λιγότερα υλικά, λιγότερα απόβλητα και απορρίμματα, και μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα (λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα). Επιπλέον, η θέση του δίνει τη δυνατότητα για εξαιρετική απόλαυση της θέας της εμβληματικής κορνίς (της επτά ολόκληρων χιλιομέτρων βόλτας στην παραλία) της Ντόχα αλλά και του δυτικού τμήματος της κάτω πόλης που «βρέχει τα πόδια του» στη θάλασσα.
 
Η κατασκευή έχει ήδη αρχίσει, με στόχο την ολοκλήρωσή της το 2020, δυο χρόνια πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal