{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Yoga Moments

Κήπος Σεμινάρια : Yoga Moments

Η λέξη “Yoga” προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “Yuj” που σημαίνει ενώνω. Αυτή η ένωση περιγράφεται με πνευματικούς όρους ως ένωση της ατομικής συνειδητότητας με τη συμπαντική συνειδητότητα. Σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, η Yoga είναι ένα μέσο για την εναρμόνιση του σώματος, του νου και των συναισθημάτων.
H yoga είναι ένας ολιστικός τρόπος άσκησης που ασκεί συνολικά το σώμα με τις asanas (σταθερές και άνετες στάσεις) παραμένοντας σ? αυτές στατικά ή συνδυάζοντάς τες με συνεχόμενη ροή ενώ ηρεμεί τον νου με την pranayama (τεχνικές αναπνοών) και τη savasana (χαλάρωση).

Κήπος Σεμινάρια : Yoga Moments
Έναρξη: 09/12/2017
Λήξη: 28/07/2018


Yoga Moments
"atha yoga anusasanam"

H γιόγκα είναι η επιστήμη απελευθέρωσης της ψυχής, οδηγώντας τη συνείδηση, το σώμα και το νου σε μία κατάσταση πληρότητας.

Τρίτη 12:00-13:00 Ashtanga Yoga
Πέμπτη 22:40-23:40 Vinyasa Yoga
Σάββατο 14:00-15:00 Entry level for all free
Σάββατο 15:30-16:30 Experimental Yoga


Η λέξη Αστάνγκα, προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις "αστ" που σημαίνει οχτώ, και “άνγκα”, που σημαίνει ΄΄κλαδιά΄΄. Πρόκειται για μια συστηματική προσέγγιση της ζωής που σκιαγραφείται στο ΄΄Γιόγκα Σούτρες΄΄ (YogaSutras).
Η Ashtanga Yoga είναι ένα σύστημα της γιόγκα που ήρθε στο σύγχρονο δυτικό κόσμο από τον Sri Κ. Pattabhi Jois (1915-2009)..O Patanjali οραματίστηκε τα οχτώ κλαδιά της γιόγκα σαν τα κλαδιά ενός δέντρου. Κάθε κίνηση κάθε αναπνοή κάθε θέση, ασκείται χιλιάδες χρόνια όπως ακριβώς σήμερα. Eίναι η επιστήμη απελευθέρωσης της ψυχής και διαθέτει την τεχνολογία που χρειάζεται, για να οδηγήσει το σώμα, τη συνείδηση, και την καρδιά, σε μια κατάσταση συνεργασίας και πληρότητας.

Vinyasa Yoga: πρόκειται για μια πιο δυναμική μορφή της γιόγκα που βασίζεται κυρίως στον συγχρονισμό των αναπνοών που παίρνεις με τις κινήσεις που κάνεις.
Μέσω της πρακτική της Vinyasa Yoga καθένας έρχεται σε μια πρόκληση με τη συνεχόμενη ροή της, οι δυναμικές θέσεις, η θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί βασισμένη στην τεχνική αναπνοής που μοιάζει πολύ με αερόβια άσκηση (και είναι). Μπορεί άνετα να αντικαταστήσει, σε φυσικό επίπεδο, οποιοδήποτε άλλο είδος φυσικής άσκησης. Η αλλαγή θα αρχίσει να συμβαίνει και στη συνείδηση και στο συναίσθημα και στη συμπεριφορά του εαυτού μας.

Experimental Yoga: Μία διαφορετική προσέγγιση της Yoga μέσω ενός μοναδικού μονοπατιού. Κάθε μάθημα θα είναι με διαφορετική θεματολογία η οποία θα προέρχεται από διαφορετικά οπτικοακουστικά ερεθίσματα.

“Γιόγκα δεν είναι αυτό που κάνω, είναι αυτό που συμβαίνει”
R. Sharath Jois


Όποια και να είναι η φυσική μας κατάσταση, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την ηλικία ή τις γνώσεις, η Yoga θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε μυϊκές αδυναμίες και πόνους, χτίζοντας ένα γερό σώμα αλλά και χαρακτήρα.

Εισηγητής: Αποστόλης Δημήτρης Καμπάς

Για τους συμμετέχοντες που θα παρακολουθούν μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα το κόστος θα είναι 45,00 ευρώ (40,00 φοιτητών / ανέργων)
Για τους συμμετέχοντες που θα παρακολουθούν μαθήματα μία φορά την εβδομάδα το κόστος θα είναι 25,00 ευρώ (20,00 φοιτητών / ανέργων)
Για τους συμμετέχοντες που θα παρακολουθούν το μάθημα της Experimental Yoga το κόστος θα είναι 10,00 ευρώ, για όσους έχουν κλείσει ήδη πακέτο το μάθημα θα έχει κόστος 5,00 ευρώ

Και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν αλλά δεν είναι σίγουροι, κάθε Σάββατο 14:00-15:00 θα πραγματοποιείται δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης για το δοκιμαστικό μάθημα.

«Κήπος»
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
e:[email protected]
fb: Κήπος Σεμινάρια
t: 2313078962 (6μμ - 10μμ)
m: 6974544721
w: www.kipos-seminaria.gr


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal