{ Εκδηλώσεις }

Κύκλος ξεναγήσεων για το 2018 στην Οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους


Κύκλος ξεναγήσεων για το 2018 στην Οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους

Νέος κύκλος ξεναγήσεων στην Οικία Τέλλογλου για το 2018, στην πλατεία Αριστοτέλους, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να γνωρίσουν έναν εμβληματικό χώρο όπου η τέχνη έχει αφήσει το στίγμα της. 
 
Στην ιστορική κατοικία του ζεύγους Τέλλογλου, που ανακαινίστηκε με φροντίδα και σεβασμό και άνοιξε για το κοινό στα μέσα του 2016, έχουν μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα και εκτίθενται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής σημαντικών καλλιτεχνών  της νεοελληνικής τέχνης, τα οποία ανήκουν στη σημαντική συλλογή του Τελλογλείου. Στόχος να βιώνεται  η Οικία Τέλλογλου ως  τόπος αισθητικής απόλαυσης των έργων της Συλλογής του Τελλογλείου και παράλληλα ως σημείο συνάντησης, δημιουργικού προβληματισμού, ιστορικής μνήμης.  
 
Ο επισκέπτης της Οικίας μπορεί να θαυμάσει δείγματα της Επτανησιακής Σχολής, σημαντικές δημιουργίες του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα (Ξυδιά, Γύζη, Πανταζή, Γεραλή, Φλωρά-Καραβία), αντιπροσωπευτικά έργα καλλιτεχνών σημαντικών για την εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης, εκπροσώπων του ελληνικού μοντερνισμού, της Γενιάς του Τριάντα και των επιγόνων της, έργα που σηματοδοτούν τη στροφή καλλιτεχνών στην παράδοση αλλά και  νεωτεριστικά ρεύματα σε διάφορες κατευθύνσεις (Παρθένη, Μαλέα, Λύτρα, Κόντογλου, Γουναρόπουλου, Μπουζιάνη, Εγγονόπουλου, Σπυρόπουλου, Γαίτη, Ζούνη κ.α.). 
 
Προσφάτως η οικία εμπλουτίστηκε με μια μεγάλη ενότητα έργων του Πάνου Βαλσαμάκη, καθώς και έργα του Όμηρου Γεωργιάδη, της Κούλας Μπεκιάρη, της Ιωάννας Σπητέρη, του Βασίλη Ρογκότη κ.α. 
Ο θεατής μπορεί να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη, τις επιλογές και τις κατευθύνσεις, τις τομές και τις ανανεωτικές τάσεις της νεοελληνικής τέχνης, αλλά και να έρθει σε επαφή με ρεύματα που επηρέασαν τη δημιουργία Ελλήνων καλλιτεχνών, τον ακαδημαϊσμό της Σχολής του Μονάχου, τον γαλλικό ρεαλισμό, τον οριενταλισμό, τον ιμπρεσιονισμό και τα γαλλικά μεταϊμπρεσιονιστικά ρεύματα (φωβισμό και Nabis), τον εξπρεσιονισμό, τον σουρεαλισμό,  την αφαίρεση.  
Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για  άτομα ή οργανωμένες ομάδες από την επιμελήτρια των Συλλογών του Τελλογλείου, δρ. Ιστορίας της Τέχνης Αναστασία Πάκα.
 
Οι ξεναγήσεις θα γίνονται Τετάρτες 18.00 – 19.00, και θα συνεχιστούν για όλη τη νέα σεζόν τις , την ίδια ώρα (απαραίτητη η τηλεφωνική συνεννόηση). 
 
Κόστος ξενάγησης 5 ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων: τηλ 2310 991610 και 2310 991377.
 Η Οικία Τέλλογλου βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 2.
 

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ