{ επικαιρότητα }

Σταματά η ατμοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη - Σποράδες

Σταματά η ατμοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη - Σποράδες

Χωρίς ατμοπλοική σύνδεση με τις Σποράδες όπως φαίνεται  θα μείνει το φετινό καλοκαίρι του 2018 η Θεσσαλονίκη. 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  στελέχη της εταιρίας δεν είναι στις προθέσεις τους να συνεχίσουν το καλοκαίρι του 2018 το δρομολόγιο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά και το «Flying Cat 4» θα δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή από το λιμάνι της Ραφήνας.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε, έπειτα από παύση έξι ετών, με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια -που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο- συνεχίστηκαν και το 2017.
 
Την απογοήτευσή του εξέφρασε για το γεγονός ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας τονίζοντας ότι «όλοι οι φορείς της πόλης δούλεψαν πολύ σκληρά για αυτήν τη γραμμή και η σύνδεση ήταν πετυχημένη».
 
«Είναι μια προσπάθεια που θέλει επιμονή και υπομονή, δεν γίνεται να εγκαταλείπει κάποιος μετά από δύο χρονιές» τόνισε. Το επόμενο βήμα, όπως είπε, θα γίνει σε συντονισμό με τις ενώσεις ξενοδόχων και τους δημάρχους των νησιών, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.
 
Όπως εξήγησε ο ναυτικός πράκτορας, Γιάννης Δημητριάδης, στα κατατεθειμένα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) δρομολόγια δεν περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ωστόσο αναμένεται, όπως είπε, το προσεχές διάστημα «να δούμε τι θα προκύψει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν με άλλες εταιρείες και αν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εν λόγω γραμμή».
 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal