{ επικαιρότητα }

Έχασαν το προνόμιο να προμηθεύουν σουτιέν και εσώρουχα την βασίλισσα εξ αιτίας ενός βιβλίου

Έχασαν το προνόμιο να προμηθεύουν σουτιέν και εσώρουχα την βασίλισσα εξ αιτίας ενός βιβλίου

Η Rigby & Peller, μια πολυτελής εταιρεία εσωρούχων που από το 1960 προμήθευε με εσώρουχα τη βασίλισσα έχασε το «βασιλικό ένταλμά» όταν εκδόθηκε ένα βιβλίο που αναφερόταν σε αυτό το θέμα. Η πρώην ιδιοκτήτρια του οίκου, June Kenton, που επιμελούνταν προσωπικά το fitting για τα σουτιέν της Βασίλισσας, κυκλοφόρησε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Storm in a D-Cup».

Ως επίσημη "corsetiere" της βασίλισσα, η June Kenton επισκέπτονταν τακτικά το παλάτι του Μπάκιγχαμ και υπηρέτησε μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα.  Η Kenton ισχυρίζεται βέβαια ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα έπρεπε να προκαλέσει αναστάτωση στο βιβλίο, προσθέτοντας ότι ήταν μια «απίστευτη» απόφαση.   Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν σχολιάζει αποφάσεις για εταιρείες.       


Ο οίκος Rigby & Peller σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η εταιρία είναι "βαθιά λυπημένη" από την απόφαση, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν σε θέση να επεξεργαστεί περαιτέρω την ακύρωση από σεβασμό για την Μεγαλειότατη».   

Η αυτοβιογραφία της 82χρονης κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2017 και έδωσε λεπτομέρειες για τις βασιλικές της επισκέψεις.   Φανερά λυπημένη με την τροπή που πήρε ή συγγραφική της απόπειρα, είπε ότι της ανακοινώθηκε από το Παλάτι πριν από έξι μήνες ότι "δεν άρεσε το βιβλίο" και ότι έχανε το βασιλικό ένταλμα.   «Είπα μόνο ότι πήγαινα εκεί, όχι ό, τι συνέβαινε. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για το τι έκανα εκεί με τη βασίλισσα ή την πριγκίπισσα Μαργαρίτα» είπε η συγγραφέας.      

Για αιώνες, έχουν εκδοθεί βασιλικά εντάλματα για εμπόρους και εταιρείες που παρέχουν τακτικά αγαθά ή υπηρεσίες στη μοναρχία.  Το βασιλικό ένταλμα παραχωρείται ονοματικά σε ένα άτομο και του δίνει την άδεια μεταξύ άλλων να διαφημίζει πως οι υπηρεσίες του διατίθενται και για το Παλάτι. Περίπου 800 επιχειρήσεις κατέχουν αυτή τη στιγμή εντάλματα, τα οποία αναθεωρούνται ανάλογα με το πόσο συχνά γίνεται χρήση των υπηρεσιών τους από τη βασιλική οικογένεια. 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal