{ Εκπαίδευση }

Σεμινάριο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ένα ταξίδι από τη σκέψη στη δημιουργία»

Σεμινάριο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ένα ταξίδι από τη σκέψη στη δημιουργία»

Εν αρχή ην ο λόγος… Η αρχή και το τέλος μιας κινηματογραφικής ταινίας είναι το σενάριο. Θυμηθείτε πόσες φορές σκεφτήκατε μια ιστορία και πολλές φορές με πρωταγωνιστή τον ίδιο σας τον εαυτό και το περιβάλλον σας. Πόσες ιστορίες μοιραστήκατε, πόσες κρατήσατε ως φυλακτό και πόσες διαπέρασαν στιγμιαία το μυαλό σας. Πάθη, εσωτερικές σκέψεις, επαναστατικές σκέψεις που ποτέ δεν μπορέσατε να τις πείτε μονομιάς σε όλο τον κόσμο και να βρείτε στις ιδέες σας συμμάχους.
 
Εν αρχή ην η εικόνα... Σκεφτείτε πως χωρίς κόπο σκηνοθετείτε τα όνειρά σας. Τους δίνετε μορφή, συναίσθημα, επιλέγετε τις γωνίες λήψεις, το χρώμα τους, την οσμή τους, μοντάροντας αστραπιαία τις εικόνες.
 
Εν αρχή ην το φως… Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε το φως θα μας συνοδεύει από τον πρωινό λαμπερό ήλιο έως το ρομαντικό ολόγιομο φεγγάρι. Σκεφτήκατε ποτέ να το διαχειριστείτε;
 
Εν αρχή ην ο ήχος... Ακούσατε ποτέ τα βήματα σας στην άσφαλτο, στο χιόνι, σε ένα ξύλινο δάπεδο, στο νερό; Ίσως ο ρυθμός τους και το ηχόχρωμά τους να μπορέσουν να συνθέσουν μια μελωδία. Ποτέ δεν ξέρετε.
 
Τελικά μάλλον όλη μας η ζωή είναι μια ταινία. Μήπως αν ενώναμε πολλοί άνθρωποι τις «ταινίες μας» να έβγαινε κάτι; Ας το μάθουμε στο Action Theater Drama Studio μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο κινηματογράφου.
 
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Action Theater Drama Studio και θα διαρκέσει 3 μήνες. Θα πραγματοποιηθούν 12 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τρίτη 18:00 - 21:00, με οικονομική συμμετοχή 150 ευρώ το μήνα (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%). Εισηγητής: Γιώργος Φλέγγας, σκηνοθέτης κινηματογράφου. Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής: 231 4037891 (καθημερινές 17:00-21:00) και 690 7823716.
 
Το Action Theater Drama Studio είναι ένας νέος τόπος συνάντησης ανθρώπων και τεχνών στην Ολυμπιάδος 133, πίσω από το Τουρκικό Προξενείο. Μία πρωτοβουλία του σκηνοθέτη θεάτρου Πέτρου Ζηβανού που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες με τη συνεργασία μελών, στελεχών και φίλων του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Περισσότερες λεπτομέρειες: actiontheater.gr
 
 
 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal