{ επικαιρότητα }

Ο «παπά-Χάρλεϊ» από το Βόλο πάει κόντρα στην εκκλησία και δεν παραιτείται

Ο «παπά-Χάρλεϊ» από το Βόλο πάει κόντρα στην εκκλησία και δεν παραιτείται

Ο 47χρονος πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας, είναι γνωστός και ως ο ιερέας με τη Χάρλεϊ και δεν είναι πρώτη φορά που έρχεται στην επικαιρότητα.  
 

Αυτόν τον καιρό βρίσκεται αντιμέτωπος με την αποσχηματοποίηση καθώς εξωθείται από την Ιερά Μητρόπολη σε παραίτηση, επειδή η σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους.  
Η πρώην σύζυγός του τον εγκατέλειψε και ο ιερέας προχώρησε με τη ζωή του. Τώρα απευθύνει έκκληση προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο, ώστε το παιδί που θα αποκτήσει με τη σύντροφό του να «μεγαλώσει με αγάπη και ασφάλεια μέσα σε μία κανονική οικογένεια και όχι εκτός γάμου», όπως αναφέρει.  

Απαγορεύεται ο δεύτερος γάμος στους ιερείς

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο, δεύτερος γάμος απαγορεύεται από τους εκκλησιαστικούς κανόνες για τον ιερό κλήρο. Η είδηση της εγκυμοσύνης δυσαρέστησε την Μητρόπολη η οποία διαμήνυσε στον ιερέα ότι θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αποπεμφθεί από τον ιερό κλήρο.   Ο π. Γεώργιος Δεληκώστας ωστόσο όχι μόνο δεν προτίθεται να το κάνει, αλλά έχει ήδη καταθέσει υπόψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου ιδιόχειρη προσωπική επιστολή, με την οποία ζητά να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό, πως «ο καρπός της κοιλίας της συντρόφου του είναι απόδειξη αγνής αγάπης».  

Το γεγονός ότι ο π. Γεώργιος Δεληκώστας δεν προτίθεται εκούσια να παραιτηθεί, όπως του ζητήθηκε, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως ο ίδιος απέστειλε προσωπική επιστολή στον ίδιο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, με την οποία και του ζητά να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο.


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal