{ επικαιρότητα }

Δείτε το απαγορευμένο βίντεο του Τζίμη Πανούση «Κάγκελα Παντού»

Δείτε το απαγορευμένο βίντεο του Τζίμη Πανούση «Κάγκελα Παντού»

Το βίντεο του Τζίμη Πανούση για το κομμάτι 'Κάγκελα Παντού ήταν το πρώτο ελληνικό βίντεο κλιπ που γυρίστηκε ποτέ  αλλά και το πρώτο που απαγορεύτηκε ποτέ -  στην Ελληνική τηλεόραση.  

Το βίντεο που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Τζίμης Πανούσης θεωρήθηκε πολύ προκλητικό για εκείνη την εποχή. Ο Τζιμάκος σατιρίζει και  δεν αφήνει ιερό και όσιο μπροστά του όπως συνηθίζει.  

Στο βίντεο ο Πανούσης υποδύεται τον Ιησού Χριστό πάνω στο σταυρό ενώ ένας μαθητής σκοτώνει την δασκάλα του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το βίντεο έγινε κατά παραγγελία του Διονύση Σαββόπουλου για το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής που παρουσίαζε τότε  Ζήτω το ελληνικό τραγούδι. Την εκπομπή τη παρουσίαζε στη κρατική τηλεόραση την περίοδο 1986-1987.

 

Αλλά ο Σαββόπουλος όταν το πρωτοείδε λόγω του προκλητικού περιεχομένου του, αντιλαμβάνεται πως αυτό τον ξεπερνάει και  αποφασίζει να μην το προβάλει ποτέ για να μη ξεσηκώσει αντιδράσεις.
 

Και τότε ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις αποφασίζει και συμπεριλαμβάνει το βίντεο στο πρόγραμμα του Σείριου στο Zoom της Πλάκας. Το μαθαίνει αυτό ο Σαββόπουλος και το παίζει στην αποκριάτικη εκπομπή της ίδιας χρονιάς.

Δείτε το video 

 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal