{ επικαιρότητα }

ΧΑΝΘ: Αποχαιρετώντας τους εθελοντές απο το Hong Kong


ΧΑΝΘ: Αποχαιρετώντας τους εθελοντές απο το Hong Kong

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 η ΧΑΝΘ αποχαιρέτησε τη δεκαπενταμελή ομάδα φοιτητών από το University of YMCA Hong Kong, όλοι τους social workers σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών που ήταν φιλοξενούμενοι της ΧΑΝΘ για οκτώ ημέρες.
 
Σκοπός της επίσκεψης τους  ήταν να γνωρίσουν το προσφυγικό και τις δράσεις της ΧΑΝΘ για τους πρόσφυγες. Οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών προσφύγων που ζουν σε Κέντρα Φιλοξενίας. Η ομάδα των επισκεπτών μας πλαισιώθηκε από εθελοντές της ΧΑΝΘ.
 
Χορός, μουσική, ομαδικά παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες και πειράματα φυσικής  παρουσιάστηκαν σε περισσότερο από 70 παιδιά σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Παιδιά και εθελοντές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι ενώ το πρόγραμμα κέρδισε τις εντυπώσεις των υπευθύνων του Κέντρου Φιλοξενίας Διαβατών.
 
Το Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς  ΧΑΝΘ οργάνωσε την αποστολή τους στα Διαβατά  καθώς και μια σειρά άλλων  κοινωνικών δράσεων  με θέμα το προσφυγικό  ζήτημα. Μεταξύ αυτών, πραγματοποιήθηκε εκδρομή στην Ειδομένη και ξενάγηση στην αποστρατικοποιημένη πλέον περιοχή, όπου διέμεναν πρόσφυγες. Επίσης η ομάδα ξεναγήθηκε στην έκθεση του Βασίλη Τσαρτσάνη  “small room with 101 windows” την οποία και έστησε ο καλλιτέχνης  ειδικά για την αποστολή των εθελοντών μας στο σπίτι του, στο Πολύκαστρο Κιλκίς. 
 
Η δράση μας  πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της YMCA WORLD.
 
Πληροφορίες: Τμ. Δράσης & Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ. 231 600 1000 , εσωτ. 0884 & 0894
 
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal