{ επικαιρότητα }

Vakantiebeurs 2018 : Γιατί… σαν τη Χαλκιδική δεν έχει λέμε !


Vakantiebeurs 2018 : Γιατί… σαν τη Χαλκιδική δεν έχει λέμε !

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε για τη Χαλκιδική, η πρώτη Διεθνής Τουριστική Έκθεση του 2018, Vakantiebeurs που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. 
 
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για μία ακόμα χρονιά ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του Ευρωπαϊκού Βορρά. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω 1000 εκθέτες με την Ελλάδα να βρίσκεται στις top 5 προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών. 
 
Παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την πορεία των προ-κρατήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διευθύντριας Marketing του Τουριστικού Οργανισμού. Συγκεκριμένα, ο manager της Thomas Cook Ολλανδίας, Ronald van Bruchen δήλωσε ικανοποιημένος από την -μέχρι τώρα- πορεία των προ-κρατήσεων για το 2018, οι οποίες παρουσιάζουν μία σταθερά αυξητική τάση της τάξεως του 8% σε σχέση με το 2017 ενώ μας ενημέρωσε πως η περσινή χρονιά ήταν μία από τις καλύτερες για τη Χαλκιδική. 
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι συναντήσεις με στελέχη της TUI Ολλανδίας και Sunstudio, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η Χαλκιδική ανήκει στο top 3 των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα. 
Την αυξημένη ζήτηση για τη …δικιά μας Χαλκιδική, επιβεβαιώνει και η μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών στο περίπτερό της, καθώς η έκθεση από τη δεύτερη μέρα ήταν ανοιχτή στο κοινό. Oι ενδιαφερόμενοι αναζητούσαν πληροφορίες για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, τουρισμού με τροχόσπιτα, camping, καθώς επίσης και για τα αξιοθέατα και την ιστορία της περιοχής. 
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal