{ City Guide }

Τι θα φάμε αύριο; - Σολομό με ουίσκι


Τι θα φάμε αύριο; -  Σολομό με ουίσκι

Υλικά
500 γρ. φιλέτο σολομού
Μαρινάδα:
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
1 λεμόνι (ξύσμα)
120 ml ουίσκι
60 ml σάλτσα σόγιας
σκόρδο ψιλοκομμένο (κατά βούληση)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
 
Χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητας της μαρινάδας ώστε να μαρινάρουμε το σολομό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
 
Ψήνουμε το σολομό στο γκρίλ ή αέρα στους 200 για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
 
Παράλληλα σιγοβράζουμε την άλλη μισή ποσότητα της μαρινάδας και περιχύνουμε τον σολομό μόλις βγεί απ΄τον φούρνο.
 
Συνδυάζεται με Sauvignon Blanc Νέας Ζηλανδίας, Pinot Noir ή Ροζέ από Ξινόμαυρο.

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal