{ επικαιρότητα }

Είναι φρέσκα τ΄αυγουλάκια; Εύκολο tip για να το καταλάβετε στο πι και φι!


Είναι φρέσκα τ΄αυγουλάκια; Εύκολο tip για να το καταλάβετε στο πι και φι!

Tο αυγό, είναι ένα από τα τρόφιμα που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα μας, και όχι άδικα, αφού  είναι  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τροφές που ευεργετούν στο έπακρο τον οργανισμό μας.
 
Πόσες όμως είναι οι φορές που ξέχνάμε πόσες μέρες έχουμε τα αυγά στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αν είναι φρέσκα ή μπαγιάτικα; Σίγουρα, στο δίλλημα αυτό έχουμε βρεθεί αρκετές φορές όλες μας, οπότε σου έχουμε το πιο εύκολο tip για να καταλάβεις αν τα αυγά σου είναι φρέσκα ή όχι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μπολ γεμάτο με νερό, στο οποίο θα βυθίσεις το αυγό που θέλεις να τεστάρεις.
 
Αν το αυγό καθίσει στον πάτο του μπολ εντελώς οριζόντια σημαίνει πως είναι ολόφρεσκο. Σε περίπτωση που το πίσω μέρος του παραμείνει λίγο όρθιο σημαίνει πως το αυγό σου εξακολουθεί να είναι φρέσκο, ωστόσο μετρά περισσότερες ημέρες ζωής. Αν πάλι βυθιστεί τελείως κάθετα, με την μύτη του να κοιτά προς τα κάτω, πάει να πει πως είναι 10-12 ημερών. Τέλος, αν το αυγό σου επιπλέει εντελώς, είναι μπαγιάτικο και ακατάλληλο για κατανάλωση.
 
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal