{ City Guide }

Τι θα φάμε αύριο; - Fajitas


Τι θα φάμε αύριο; -  Fajitas

Συστατικά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. μοσχάρι, κιλότο
χυμό από 1 lime
 
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σπόρους
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από 2 lime
 
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κύμινο σε σκόνη
½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
πιπέρι
αλάτι
 
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 ντομάτες
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
χυμό και ξύσμα από 1 lime
 
Για το σερβίρισμα
6 τορτίγιες
φέτες από 1 lime
φρέσκο κόλιανδρο
150 γρ. mix τριμμένων τυριών

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις πιπεριές και την πιπεριά τσίλι σε λεπτές λωρίδες. Αν δεν έχουμε πιπεριά τσίλι μπορούμε να βάλουμε 1 κ.γ. μπούκοβο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές στο καυτό τηγάνι, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε το τηγάνι πάλι στη φωτιά.
Κόβουμε το κιλότο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, βάζουμε τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε τον χυμό από το lime και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
 
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
 
Για τη σάλτσα ντομάτας
Κόβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βάζουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φύλλα από τον μισό κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα από το lime και ανακατεύουμε.
 
Για τη σύνθεση
Βάζουμε τις τορτίγιες σε μία πετσέτα και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό. Τυλίγουμε και τις βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων  για 30 δευτερόλεπτα στα 800 Watt.
Παίρνουμε μία τορτίγια και βάζουμε 2 κ.σ. από το κρέας με τις πιπεριές, 2 κ.σ. από τη σάλτσα γιαουρτιού, λίγο τυρί τριμμένο, 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τυλίγουμε.
Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, κόβουμε φέτες από το lime και σερβίρουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal