{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Φύλο και Ταυτότητες

συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 31/1


Κήπος Σεμινάρια : Φύλο και Ταυτότητες

To κοινωνικό εργαστήρι «Κήπος» Σεμινάρια διοργανώνει το σεμινάριο «Φύλο και Ταυτότητες». Ζούμε καλύτερα μαθαίνοντας τον εαυτό μας.
Εισηγήτρια: Μαρία Παντσίδου
Έναρξη: 31/01/2018
Λήξη: 28/03/2018

 
Αν υποτίθεται ότι έχουμε ισότητα των φύλων γιατί υπάρχει τόση μεγάλη δυσκολία στην επικοινωνία μας στις οικογενειακές, ερωτικές και επαγγελματικές μας σχέσεις; Πώς θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα αυτές τις σχέσεις ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μεγαλύτερο βαθμό αυτογνωσίας ξεφεύγοντας από το φαύλο κύκλο του τι περιμένει η κοινωνία από μας; Είναι δυνατόν να απελευθερωθούμε από το ᾽τι θα πει ο κόσμος;᾽ Στα καινούρια σεμινάρια του Κήπου θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα που μας ταλανίζουν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας με εμάς και τους γύρω μας. Χρησιμοποιώντας ένα θεωρητικό πλαίσιο σπουδαίων φιλοσόφων όπως ο Μισέλ Φουκώ και η Τζούντιθ Μπάτλερ, σε συνδυασμό με βιωματικές ασκήσεις, σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε την καταπίεση που μας ασκεί η Πατριαρχεία ως σύστημα και πως κατανοώντας την μπορούμε να αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας προς το καλύτερο. Η σειρά αυτή απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα το εαυτό τους και να δημιουργήσουν δεσμούς σε μία ρηξικέλευθη πράξη κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ενδεικτικά οι θεματικές:
Εισαγωγή στις έννοιες κοινωνικό και βιολογικό φύλο, σεξουαλικότητα και επιτελεστικότητα
Πατριαρχεία, Φεμινισμός, διαθεματικότητα
Ταυτότητες, πως το προσωπικό γίνεται πολιτικό, ακτιβισμός
Φόβος του διαφορετικού, κατάρριψη μύθων για τα φύλα, νοηματοδότηση
Queer θεωρία ως τρόπος ζωής: Προς ένα διαφορετικό αλλά εφικτό μοντέλο ενάντια στην καταναλωτική κοινωνία

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τετάρτη 31/1 στις 18:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις και το συνολικό του κόστος θα είναι 100 ευρώ (90 φοιτητών/ ανέργων).

 

Πληροφορίες - εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη,
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: [email protected]
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal