{ Εκπαίδευση }

Διαδραστικό Σεμινάριο: Γιατί απέναντι; Το πρόβλημα της βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Δημιουργικές παρεμβάσεις και τρόποι άμβλυνσης του φαινομένου.


Διαδραστικό Σεμινάριο: Γιατί απέναντι; Το πρόβλημα της βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Δημιουργικές παρεμβάσεις και τρόποι άμβλυνσης του φαινομένου.

Θέμα – Σύντομη Περιγραφή 
Τα φαινόμενα της βίας, του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της παρενόχλησης αποτελούν αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα της κοινωνίας μας το οποίο επηρεάζει όχι μόνο το παιδί και το οδηγεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για το ίδιο, αλλά συμβάλλει στην δυσλειτουργία του στενού και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος, όπου αυτό δραστηριοποιείται. 
Στο παρόν σεμινάριο, θα διαχωρίσουμε τους διάφορους τύπους της βίας, θα εξετάσουμε πώς αυτές εκδηλώνονται στο χώρο του σχολείου και συμμετοχικά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε δημιουργικές λύσεις σε τέτοιου είδους φαινόμενα. 
Εφόσον δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τη βία, τι καλύτερο από το να δημιουργήσουμε τρόπους να αμβλύνουμε τις συνέπειές και γιατί όχι να τροποποιήσουμε συμπεριφορές.
 
Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους,  ψυχολόγους, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων, γονείς.
 
Info
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, και το θέμα είναι:Γιατί απέναντι;
Το πρόβλημα της βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού.
Δημιουργικές παρεμβάσεις και τρόποι άμβλυνσης του φαινομένου. 
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4,5 ωρών, από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι 
Εισηγητής: Βαγγέλης Τασιόπουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Συγγραφέας
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ.Ανδρόνικου 6.  
Συμμετοχή: 35EURO (ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Φοιτητές:15 EURO)
Οργάνωση-Επικοινωνία: smARTcommunications, 
Κορτέσσα Σιώτη, 6972123484- Ισμήνη Τσελεκίδου, 6943827919
 
Εισηγητής - Βιογραφικό
 
Ο Βαγγέλης Τασιόπουλος,σπούδασε Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή και Ελληνικό Πολιτισμό. Ασχολείται με ανάπηρα παιδιά και τα τελευταία χρόνια διδάσκει ανάγνωση και γραφή της ποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική γραφή» στο ΑΠΘ. Έγραψε και δημοσίευσε ποιήματα, δοκίμια, μελέτες, επιστημονικά άρθρα,
καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματα και άλλα κείμενά του μεταφράστηκαν
στα Αγγλικά, Γαλλικά, Σλαβομακεδονικά, Ιταλικά και έχουν
συμπεριληφθεί σε ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συνεργάζεται συστηματικά με λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά, δημοσιεύοντας ποιήματα, κριτικές και άρθρα. Επίσης έχει μεταφράσει περισσότερα από τριάντα βιβλία για παιδιά.
 

Δείτε επίσης: Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal