{ επικαιρότητα }

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για επανένταξη νέων που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο

DROP-In-Early School Leavers


Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για επανένταξη νέων που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο

Να ανοίξει εναλλακτικές οδούς προς την κοινωνική τους ένταξη και την αγορά εργασίας για τους νέους που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο επιδιώκει το νέο ευρωπαϊκό έργο «DROP-In-Early School Leavers».
 
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των βασικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νεαρών ατόμων που έχουν εγκαταλείψει το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα, (με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης- μέσα από μία σύγχρονη, ολοκληρωμένη και ολιστική πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και δικτύωσης.
 
Η πλατφόρμα του προγράμματος θα είναι διαθέσιμη για νέους που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ, ταυτόχρονα, θα εισαχθούν νέες και καινοτόμες μεθοδολογίες για την ενίσχυση των βασικών και εγκάρσιων δεξιοτήτων των νέων.
 
Η συμμετοχή της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανεπίσημη κατάρτιση, θα είναι σημαντική, καθώς ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας και της συνάφειας της προσφερόμενης μάθησης.
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του έργου θα εργαστεί για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της αγοράς εργασίας και των νέων που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, συνδέοντας άμεσα τις απαιτήσεις της αγοράς με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ομάδας-στόχου.
 
Το έργο DROP-In χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα διαρκέσει 24 μήνες (Σεπτέμβριος 2017-Αύγουστος 2019).
Υλοποιείται από μία ομάδα πέντε έμπειρων οργανώσεων-εταίρων σε πέντε χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία), με επικεφαλής το Διεθνές Ινστιτούτο IARS.
 
Στην Ελλάδα, υλοποιείται από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού.

Δείτε επίσης: Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Ελλάδα | Γονείς & Παιδιά

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal