{ Τελευταία νέα }

Συνταγές για κανονικούς ανθρώπους: ρολό κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες


Συνταγές για κανονικούς ανθρώπους:  ρολό κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες

Για την Κυριακή έχουμε να σας προτείνουμε ένα απλό αλλά πολύ αγαπημένο και νόστιμο φαγητό που λατρεύει όλη η οικογένεια: Ρολό κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες. Είναι ένα νοστιμότατο φαγάκι που τρώγεται ζεστό και κρύο.
θα χρειαστεί να προμηθευτείτε ένα ρολό έτοιμο από τον χασάπη. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγο να τυρανιέστε για να ετοιμάσετε το ρολό μόνοι σας. 
Οι συνταγές που σας προτείνουμε είναι εύκολες και πρακτικές - είναι συνταγές για κανονικούς ανθρώπους :)
 
 
1 ρολό κοτόπουλο (έτοιμο από το κρεοπωλείο)
2-3  κιλά πατάτες (εμείς λατρεύουμε τις πατάτες)
1 κουταλια βούτηρο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
2-3 λεμόνια 
1 πορτοκάλι
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
 
 
Τρόπος παρασκευής
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Στη συνέχεια τις κόβουμε τριγωνικές σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Σε μια λεκάνη βάζουμε τις κομμένες πατάτες. Από πριν έχουμε ετοιμάσει ένα μίγμα με το λάδι τη μουστάρδα και το χυμό του λεμονιού και από το πορτοκάλι. (μπορείτε εδώ να προσθέστε και λίγο νεράκι). Πρακτικά μπορείτε να τα χτυπήσετε σε ένα σέικερ που κάνετε φραπέ - δεν χρειάζετε να λερώσετε το μούλτι. 
 
Στη συνέχεια περιχύνουμε τις πατάτες με το πορτοκαλολαδολεμονομούσταρδο και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι την ρίγανη και το μπούκοβο. Τις ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
 
Τον φούρνο τον προθερμαίνουμε στους 250 βαθμούς. 
 
Στο ταψί ή τη γάστρα βάζουμε το ρολό και τις πατάτες. Το μίγμα που έχει μείνει στη λεκάνη το ρίχνουμε πάνω από το ρολό. Πάνω στο ρολό θα αλείψουμε και το βούτηρο
 
 Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς*  για 1 ώρα με κλειστή τη γάστρα. Αν βάλατε το φαγητό στο ταψί θα πρέπει να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Δεν θα ανοίξετε τη γάστρα όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλές νοικοκυρές πριν περάσει μια ώρα.  Μετά τη 1 ώρα ανοίγουμε τη γάστρα ή βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε τις πατάτες, γυρίζουμε το ρολό  και συνεχιζουμε το ψήσιμό αλλά τώρα χωρίς καπάκι ή αλουμινόχαρτο για άλλη μία ώρα το πολύ. ¨Ετσι θα ροδοψηθεί το φαγάκι μας και θα κάνουν ωραία κρούστα οι πατατούλες
 
Συνοδέψτε το φαγητό με μια νόστιμη μαρουλοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και άνιθο. Σας προτείνω όταν πλυνετε τα μαρούλια να τα τρίψετε με λίγο αλάτι και μετά να προσθέσετε άνιθο τα κρεμμυδάκια και 1/2 ή ένα ολόκληρο λεμόνι (αναλόγως της ποσότητας που ετοιμάσατε).
 
καλή όρεξη

Μία αλλαγή στο facebook

Το facebook προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στον αλγόριθμό του, οι οποίες θα επηρεάσουν δραματικά τι θα βλέπετε και τι δεν θα βλέπετε από αυτά που ανεβάζουμε καθημερινά. Αν θέλετε  να εξακολουθείτε να βλέπετε όλα αυτά που δημοσιεύουμε, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις στη σελίδα του cityportal  Εδώ θα δείτε τις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ CITYPORTAL
 
 
* για τους πόσους βαθμούς ψήνουμε εξαρτάται πάντα ο φουρνος της κουζίνας μας. 
:) 
 

Ποιες ταινίες παίζουν αυτή την εβδομάδας στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

:
Κατηγορίες: Τελευταία νέα

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal