{ επικαιρότητα }

Αλλάζει όνομα το αεροδρόμιο και ο διεθνής αυτοκινητόδρομος των Σκοπίων


Αλλάζει όνομα το αεροδρόμιο και ο διεθνής αυτοκινητόδρομος των Σκοπίων

Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ, στη χθεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε τη μετονομασία του αεροδρομίου από «Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «Eθνική Oδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «Eθνική Oδός Φιλία».
 
Τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου θα αναγραφούν σε πινακίδες και η αλλαγή θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης  ΠΓΔΜ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 
Η διαδικασία για τη μετονομασία του διεθνούς αυτοκινητόδρομου της χώρας σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» θα ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση, στο ΦΕΚ, της σχετικής απόφασης που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ .
 
Σε ό,τι αφορά τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, εκπρόσωποι της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, δήλωσαν πρόσφατα ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και ότι θα σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal