{ επικαιρότητα }

Ματιά στην τεχνολογία & τη ζωή του Μέλλοντος απο τον διευθυντή της cicso, Rowan Trollope


Ματιά στην τεχνολογία & τη ζωή του Μέλλοντος απο τον διευθυντή της cicso, Rowan Trollope

Στα τεχνολογικά επιτευγματα που αναμένουμε τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο Rowan Trollope κατά την ομιλία του στο τελευταίο Cisco live στην Βαρκελώνη 
 
Το 2020 θα δούμε στο Ντουμπάι αιωρούμενα ταξί που δεν θα έχουν οδηγό. 
Το 2025 τα smartphones θα έχουν εξαφανιστεί και θα έχουν αντικατασταθεί από γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR).
 
Το 2027 θα μπορούμε να γράφουμε μηνύματα με τη σκέψη μας, μία τεχνολογία που ήδη υπάρχει, ενώ σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προσομοίωση των λειτουργιών του ανθρώπινου εγκεφάλου.
 
Το 2030, στο LinkedIn οι αγγελίες θα αφορούν θέσεις εργασίας όπως είναι ο διαχειριστής avatars, ο ειδικός σε θέματα αντιστροφής των επιπτώσεων από τις κλιματικές αλλαγές, αλλά και κατασκευαστής μελών του ανθρώπινου σώματος!
 
Το 2034 θα είναι διαθέσιμες ευρυζωνικές συνδέσεις της τάξεως του 1 Tbps (ή 1024 Gbps).
 
Το 2040 εκτιμάται ότι ο προσωπικός υπολογιστής στο σπίτι μας θα έχει την ίδια ισχύ με εκείνη ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπινων εγκεφάλων.
 
Το 2048 η επικοινωνία θα γίνεται τηλεπαθητικά μέσω μίας τεχνολογίας που αποκαλείται virtual telepathy και για την οποία υπάρχει ήδη σχετική έρευνα.
 
Το 2050 αναμένεται να έχει δημιουργηθεί ανθρώπινη βάση στον Άρη, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι τότε θα είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να διαχειριστούμε καλύτερα τους πόρους στη Γη, οι οποίοι δεν θα είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού του πλανήτη μας.
 

Δείτε επίσης: Arts & Culture - εκθέσεις και ξεναγήσεις που γίνονται τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal