{ Βιβλία }

Παρουσίαση βιβλίου Ήμουνα Γυναίκα της Κυριακής Καρούλια στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη


Παρουσίαση βιβλίου Ήμουνα Γυναίκα της Κυριακής Καρούλια στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Κυριακή Καρούλια-Τέη λατρεύει την Λαϊκή Τέχνη και ειδικά τα έργα της βελόνας.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί μια λεπτομερή έρευνα πάνω στα textiles (ιστορία, μυθολογία, λαογραφία, είδη των ινών, τεχνολογία, οικονομία κλπ.).
Προσπαθεί να συναρμολογήσει και να συνδυάσει μικρά κομμάτια παλιών και μεταχειρισμένων υφασμάτων για να φτιάξει ένα πάτσγουορκ -εργόχειρο αρχέγονης προέλευσης, που την γοητεύει-, πραγματώνοντας έτσι και μια βασική και πολύτιμη επιταγή της Οικολογίας: επανάχρηση. Παρατηρεί τα πανιά για να διαλέξει και, σαν ένα παλίμψηστο, αυτά αποκαλύπτουν στα μάτια της ψυχής της μικρές ιστορίες, καταστάσεις, ιδιαίτερες στιγμές από τη ζωή της, που είναι αρκετά πολυκύμαντη, αφού έχει ζήσει και δουλέψει, εκτός από την γενέτειρά της Θεσσαλονίκη, σε τόπους της χώρας μας ιδιαίτερους, την Λακωνία και την Ξάνθη. Αλλά είναι και οι χώροι της μουσικής, των βιβλίων και των ταξιδιών, που έχουν αποτυπωθεί πίσω από την επιφάνεια των υφασμάτων.
Και τα λέει όλα αυτά στην φίλη της ενώ πίνουν το καφεδάκι τους, με κέφι, χιούμορ κι ανθρωπιά...
 
Αν και τα διηγήματα έχουν έμμεση μόνο σχέση με το πάτσγουορκ, τη βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου της Κυριακής θα προβληθεί ένας αριθμός όμορφων πάτσγουορκ, έργων καλλιτεχνικής μπαλωματικής.
 
Θα μιλήσουν γι' αυτό ο Διονύσης Στεργιούλας και ο Γιώργος Χρονάς, συνομιλώντας με τη συγγραφέα.
 
Info
Το βιβλίο της Κυριακής Καρούλια-Τέη «Ήμουνα γυναίκα» από τις εκδόσεις «Οδός Πανός» θα παρουσιαστεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στις 7.30 μ.μ., στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).
 
Σημ.: Η Κυριακή (Κούλα) Καρούλια-Τέη, συνταξιούχος καθηγ. γαλλικής φιλολογίας, υπήρξε επί σειρά ετών ενεργότατο και δραστήριο μέλος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, με αξιόλογη δράση και έργο στο ενεργητικό της, στον τομέα του εθελοντισμού, της προσφοράς, της κοινωνικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών.
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal