{ επικαιρότητα }

60 επιπλέον λεωφορεία στους δρόμους της πόλης το επόμενο δίμηνο ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ

Πρόθεση για εκσυχρονισμό της λειτουργίας του ΟΑΣΘ


 60 επιπλέον λεωφορεία στους δρόμους της πόλης το επόμενο δίμηνο ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ

Τουλάχιστον 60 επιπλέον λεωφορεία θα βγουν στους δρόμους, σταδιακά, το επόμενο δίμηνο,  ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Σάββας Παναγιωτίδης.  Συνολικά θα κυκλοφορούν 450 λεωφορεία το επόμενο διάστημα στην πόλη.
 
Ο κ. Παναγιωτίδης μίλησε για τα  60 λεωφορεία που είναι εκτός κυκλοφορίας λόγω συμπλήρωσης 20ετίας και είπε ότι  θα γίνει νομοθετική παρέμβαση και υπολογίζεται ότι τον επόμενο μήνα θα είναι σε κυκλοφορία και θα αποτελέσει μεγάλη ανακούφιση, αν και δεν θα λύσει το πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι έπρεπε να έχει γίνει ήδη διαγωνισμός και να έχουν παραληφθεί 90 λεωφορεία, αλλά «πώς να γινόταν όταν δεν υπήρχε αποθεματικό κεφάλαιο
για αγορά;».
Μίλησε για νέες παραγγελίες ανταλλακτικών («οι αποθήκες που παραλάβαμε ήταν σχεδόν άδειες και τώρα έχουν πληρότητα περίπου 90%»). Βέβαια, όπως είπε, αυτό δεν συμβαδίζει με την κυκλοφορία οχημάτων «γιατί έχουμε και έλλειψη τεχνιτών στα συνεργεία, διαφόρων ειδικοτήτων». «Τα τελευταία δυο χρόνια, αποχώρησαν 140 εξειδικευμένοι τεχνίτες που δεν έχουν αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα η συντήρηση να γίνει με αρκετή πλημμέλεια». 
 
Όσο για τη συνεργασία με την ΕΛΒΟ, είπε ότι αφορά μεγάλες επισκευές και ότι θα περάσουν γύρω στα 50-60 λεωφορεία από τη γραμμή επισκευής, όχι με διαγωνισμό αλλά με συμφωνητικό για κάθε λεωφορείο. Ήδη έχουν πάει 8 λεωφορεία στην ΕΛΒΟ ενώ εκτιμάται ότι σε 25 ημέρες θα βγει το πρώτο επισκευασμένο.
 
Απαντώντας στα όσα ακούστηκαν σχετικά με καθυστερήσεις δρομολογίων, ο κ. Παναγιωτίδης,  παραδέχθηκε πως είναι υπαρκτό ζήτημα, «το ξέρουμε και εμείς και το καταλαβαίνουμε». 
Η έλλειψη λεωφορειοδρόμων είναι επίσης ένα θέμα που συμβάλλει στην καθυστέρηση των δρομολογίων. Πολλες φορές μάλιστα έχουμε κατάληψή τους απο ΙΧ και χρειάζεται άμεση επέμβαση από τον Δήμο και την τροχαία για την ομαλή ροή στους δρόμους είπε.
 
Ακόμη ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή στα λεωφορεία κυκλοφορούν περίπου 20-25% παραπάνω επιβάτες, γεγονός που αποδίδεται στην ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων.
 
Αναφορά έγινε και για το θέμα των ελέγχων στα λεωφορεία και για το προηγούμενο καθεστώς με τον κ. Παναγιωτίδη να τονίζει: «Δεσμευόμαστε ότι καμία γωνιά του ΟΑΣΘ δεν θα μείνει άψαχτη».
 
Για το θέμα των στάσεων και της συντήρησής τους, τόνισε ότι η ευθύνη για τη χωροθέτησή τους είναι του ΟΣΕΘ, ωστόσο η ευθύνη για κατασκευή επιμέλεια και συντήρηση, είναι των δήμων.
 
Για τις στάσεις τηλεματικής, είπε ότι από τις 200 που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, ένα 7,5% είναι χαλασμένες (όχι σταθερά) και ότι επιδιορθώνονται. Ανακοίνωσε επίσης ότι υπάρχει απόφαση για να διπλασιαστούν οι στάσεις τηλεματικής στο επόμενο διάστημα.

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal