{ Εκδηλώσεις }

Η Θρησκευτική Συνύπαρξη: Διαθρησκειακός Διαπολιτισμικός Διάλογος από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας


Η Θρησκευτική Συνύπαρξη: Διαθρησκειακός Διαπολιτισμικός Διάλογος από το  Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας συνεχίζει τις δράσεις του στη Θεσσαλονίκη με μια ημερίδα που θα αφορά την Εκκλησιαστική Διπλωματία και τις Διαθρησκευτικές σχέσεις.
 
Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια, κα. Αγάθη Γκουδέρη,  και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη  Θεσσαλονίκη  πραγματοποιούν  ημερίδα με στόχο την προώθηση της ιδέας της θρησκευτικής συνύπαρξης στην Ευρώπη, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον διαθρησκειακό και κατ' επέκταση τον διαπολιτισμικό διάλογο, ο οποίος συμβάλλει θετικά στην αποδοχή, κατανόηση, αλληλοσεβασμό και αλληλεπίδραση μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών. Ο εν λόγω διάλογος επικαλείται ανθρωπιστικά ιδανικά, είναι ζωτικής σημασίας και  κατέχει εξέχουσα θέση στο πλέγμα των διμερών, πολυμερών και διεθνών σχέσεων των χωρών προωθώντας το θρησκευτικό και πολιτισμικό πλουραλισμό, την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη. 
 
Πιο αναλυτικά, η ημερίδα αποτελείται από τέσσερις κεντρικές τράπεζες, τις οποίες απαρτίζουν εκπρόσωποι θρησκειών και θρησκευτικών κοινοτήτων, ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες  εγνωσμένου κύρους  της Θεσσαλονίκης,  οι οποίοι προσδίδοντας με το γνωστικό τους υπόβαθρο, την ιεροσύνη και τον ακαδημαϊσμό τους θα θίξουν επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα  γύρω από τον τομέα της  Εκκλησιαστικής Διπλωματίας ,  των διαθρησκειακών σχέσεων και των τρόπων περαιτέρω ανάπτυξης της δημοκρατικής αρχής του θρησκευτικού και πολιτιστικού πλουραλισμού.
Την ημερίδα θα συντονίσει ο κ. Βασίλης Κοντογουλίδης, δημοσιογράφος.
 
Info
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα 10.00-16.00|Είσοδος Ελεύθερη
Δήμος Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης 
Βασ. Γεωργίου 1
 
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017. Είναι μια επιστημονική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα. Η δράση του Ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Ε.Ι.Π.Δ επιθυμεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην πνευματική ζωή του τόπου συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δείτε επίσης: Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Συνέδρια - ημερίδες

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal