{ επικαιρότητα }

Το Παρίσι αποκτά ακόμη ένα Μουσείο. Το μουσείο των Μαθηματικών!


Το Παρίσι αποκτά ακόμη ένα Μουσείο. Το μουσείο των Μαθηματικών!

Οι μαθηματικοί θα αποκτήσουν ένα νέο «σπίτι» στο Παρίσι. Πρόκειται για το νέο Μουσείο Μαθηματικών, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, το οποίο θα διαθέτει εκθεσιακούς και άλλους χώρους, στους οποίους πανεπιστημιακοί, ερευνητές αλλά και λάτρεις των μαθηματικών θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με εκπροσώπους από τα πεδία της οικονομίας, του πολιτισμού, της βιομηχανίας και της κοινωνίας.
 
Το "Maison des Mathematiques" με έδρα το ιδιαίτερο «κτίριο Ζαν Περέν», που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης θα αποτελέσει ένα διαδραστικό χώρο, που θα προάγει την ανταλλαγή των ιδεών και την ενθάρρυνση των διεπιστημονικών αλληλεπιδράσεων. 
 
Οι εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης του χώρου, έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων, τις οποίες έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Atelier Novembre, θα αρχίσουν τον χειμώνα του 2019, με προϋπολογισμό 14 εκατ. ευρώ από πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης (CNRS, γαλλική κυβέρνηση, περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, δήμος Παρισιού). Τα εγκαίνια του μουσείου, αναμένεται να γίνουν την άνοιξη του 2020.
 
Παρόμοια μουσεία μαθηματικών, από τα οποία αντλεί έμπνευση το νέο μουσείο, βρίσκονται στη Λιόν της Γαλλίας (Maison des Mathematiques et de l'Informatique), στο Γκίσεν της Γερμανίας (Das Mathematikum) και στη Νέα Υόρκη (MOMATH).
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal