{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Τρία διήμερα σεμινάρια Neurodanza®


Κήπος Σεμινάρια : Τρία διήμερα σεμινάρια Neurodanza®

Τρία διήμερα σεμινάρια Neurodanza® στον «Κήπο» με θέματα:
1. «Δημιουργικότητα, μια έμφυτη δυναμική προς εξέλιξη»
27 & 28 Ιανουαρίου
2. «Επικοινωνία στην ομάδα»
10 &11 Φεβρουαρίου
3. «Οι σχέσεις μου και εγώ»
24 & 25 Φεβρουαρίου


Η Neurodanza®, μέσω της κίνησης και της μουσικής, προσφέρει τρόπο ώστε να ελευθερώνεται ο άνθρωπος από πρότυπα σκέψεων, συμπεριφορών και πεποιθήσεων, που τον εμποδίζουν υποσυνείδητα στο να βρει την ζητούμενη έμπνευση, δημιουργικότητα, επικοινωνία και χαρά τόσο στην προσωπική του ζωή όσο στην επαγγελματική του δραστηριότητα και συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους.

Η Neurodanza® ευνοεί την έκφραση των φυσικών τάσεων, των έφυτων δυναμικών, των αισθημάτων και της έμφυτης συνείδησης, προσφέροντας μεγαλύτερο βαθμό εναρμόνιση και συνεκτικότητα στον καθημερινό τρόπο ζωής του ανθρώπου.

 

Το Σάββατο 27 Ιαν. η συνεδρίαση αρχίζει με ένα εισαγωγικό μέρος στις 19:15 ώρα για όλους τους συμμετέχοντες.
Παρακαλούμε να έχετε άνετα ρούχα μαζί σας και κάλτσες (αντιγλιστρικές) ή διπλό ζευγάρι κάλτσες.
Για πληροφορίες μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Χαιρόμαστε να σας συναντήσουμε εκεί.
www.neurodanza.com

 

Πληροφορίες - εγγραφές: 
Κήπος Σεμινάρια, 
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη, 
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: [email protected]a.gr
www.kipos-seminaria.gr, 
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria
 
“Κινούμαστε και συνειδητοποιούμαστε,
Για να κατανοήσουμε, να μοιραστούμε… να συζήσουμε!”

Τι είναι η Neurodanza®

H Neurodanza®είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης μέσω της κίνησης και της μουσικής. Βασίζεται στις ανακαλύψεις της Νευροεπιστήμης και εφαρμόζει πρακτικές του Coaching, του Mindfulness, του NLP και της θεραπείας Gestalt.

Η εναρμονισμένη και συνειδητοποιημένη κίνηση του σώματος είναι μία πύλη προς την χαρά και την επιτυχία καθώς κερδίζουμε επίγνωση του εαυτού μας, των σχέσεων μας με τους άλλους, των άλλων με εμάς, και οδηγεί στο να κάνουμε το περιβάλλον μας πιο φιλικό.

H Neurodanza® δημιουργεί συνθήκες για μακροχρόνιες και σε βάθος αλλαγές στην ζωή μας, αισθητές από τις πρώτες συνεδρίες. Ενεργοποιεί τις δυναμικές του ανθρώπου με ευχάριστο, αρμονικό και δυναμικό τρόπο.

Απευθύνεται σε όσους ανθρώπους αναγνωρίζουν την ανάγκη να ισχύσουν και να βελτιώνουν τις έμφυτες δυναμικές και ψυχικές ποιότητες που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη υπόσταση οδηγώντας τον να βρει τα ζητούμενα του για μια πλήρης και πετυχημένη συμβίωση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τα οφέλη της κίνησης, του χορού και τις μουσικής μπορούν να χρησιμεύουν, πέρα από την προσωπική έκφραση, την διέγερση-εκτόνωση-χαλάρωση και την βιολογική ομοιόσταση, στην προσωπική εξέλιξη και στην ανάπτυξη των δυναμικών μας, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα της ζωής μας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους:

1.     Δημιουργικότητα–
«Δημιουργικότητα, μια έμφυτη δυναμική προς εξέλιξη»

Η Δημιουργικότητα είναι η ικανότητα να βρίσκουμε λύσεις και εκφράσεις πέρα από το συνηθισμένο τρόπο προσέγγισης.Είναι μια δυναμική που εκφράζεται ως έμφυτη τάση στο να κάνει το περιβάλλον και την ζωή μας πιοσυμβατή και φιλική σε σχέση με την ψυχή μας.
Επαγγέλματα και απασχολήσεις οι οποίες βασίζονται στην δημιουργική δυναμικότητα,όπως είναι οι εικαστικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι άνθρωποι δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ, οι εκπαιδευτές, οι μουσικοί, οι χορευτές, οι σχεδιαστές, αντιμετωπίζουν φάσεις, κατά την διάρκεια της δημιουργίας,οι οποίες οδηγούν σε μονόδρομους έκφρασης και έμπνευσης, απογοήτευση και τελικά άγχος.
Η Neurodanza®, μέσω της κίνησης και της μουσικής, προσφέρει τρόπο ώστε να ελευθερώνεται ο άνθρωποςαπό πρότυπα σκέψεων, συμπεριφορών και πεποιθήσεων, που τον εμποδίζουν υποσυνείδητα στο να βρει την ζητούμενη έμπνευση, δημιουργικότητα και χαρά στην καθημερινότητά του.
Στο διήμερο βιωματικό σεμινάριο «Neurodanza – Η Δημιουργικότητα, μια έμφυτη δυναμική προς εξέλιξη» ο συμμετέχοντας θα συνειδητοποιήσει μέσα από την κίνηση και την μουσική τις πτυχές που τον εμποδίζουν να αντλεί την ζητούμενη καθημερινή χαρά και θα ανακαλύψει τρόπους να ξυπνήσει την έμφυτη τάση για δημιουργία.

2.     Επικοινωνία
Επικοινωνίαστην ομάδα–«Συσχετίζομαι με σιγουριά, άρα μετράω ως μέλος μιας ομάδας»

Η επιτυχημένη Επικοινωνία είναι μία βασική δεξιότητα για την επίτευξη στόχων, τη διαπραγμάτευση, την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσωπικές σχέσεις, την εκπαίδευση, τη διδασκαλία, τη διαχείριση και πρόληψη συγκρούσεων και προβλημάτων.
Μέσω της Neurodanza®, η συνειδητή παρατήρηση, ο ελεύθερος χορός και το δομημένο ψυχοκινητικό πρόγραμμα προσφέρουν μια μέγιστη βιωματική εμπειρίατόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικόεπίπεδο.Στόχος είναι το κάθε μέλος να αναγνωρίσει και να μετατρέψει τάσεις, σκέψεις, κινήσεις και συμπεριφορές που τον εμποδίζουν στο να βρει ένα φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας.

Στο διήμερο βιωματικό σεμινάριο «Neurodanza –Συσχετίζομαι με σιγουριά, άρα μετράω ως μέλος μιας ομάδας» θα συνειδητοποιήσουμε μέσω του βιώματος:

    Την συναισθηματική θέση από την οποία επικοινωνούμε, ανάλογα με τις συνθήκες, τους ανθρώπους και τους στόχους
    Πώς να εκφράσουμε αυτό που καταλαβαίνουμε και νιώθουμε
    Πώς να αποκτήσουμε επιρροή (μέσω της VAK μορφής - οπτική, ακουστική και κιναισθητική) έχοντας έμπνευση και να εμπνεύσουμε άλλους
    Την γλώσσα του σώματος
    Την βοήθεια στο να βρούμε και να είμαστε ο εαυτός μας

Σε ποιους απευθύνεται:
Απευθύνεται σε όσους ανθρώπους αναγνωρίζουν την ανάγκη για βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους.

Οφέλη της Neurodanza®:
    Ενθαρρύνειτην εξερεύνηση νέων προσεγγίσεων
    Ανανεώνει την εικόνα για την πραγματικότητα
    Διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση καθημερινών συλλογικών καταστάσεων/προβλημάτων
    Δημιουργεί συνθήκες διαύγειας ιδεών και σκέψεων
    Βοηθάει στο να βρούμε και να είμαστε ο εαυτός μας
 
3.     Σχέσεις
Βελτιώνοντας σχέσεις – «Οι σχέσεις μου και εγώ»
«Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε»,
-  Νίκος Καζαντζάκης.

 Τι καινούριο μπορούμε να πούμε για τις σχέσεις;
Ένα μεγαλείο, ένα μυστήριο, ένα βασανιστήριο…? και όμως πάντα μια έτοιμη δεξαμενή για βιώματα, συμπεράσματα και ένα σημείο αναφοράς για το Γνῶθι σαυτόν.

Δεν είναι ποτέ αργά να εντοπίσουμε τις δυναμικές μας με την προοπτική να βελτιώσουμε πρώτα πτυχές του εαυτού μας και στην συνέχεια την συσχέτισή μας με άλλους ανθρώπους και των άλλων με εμάς. Είναι μια τάση η οποία εκφράζεται και αναζητείται ως ζητούμενο σε κάθε ηλικία. Η ποιότητα ζωής μας μετριέται σε μεγάλο βαθμό τόσο στο πως αντιλαμβανόμαστε την ζωή όσο και στην ποιότητα των σχέσεων που καλλιεργούμε και συντηρούμε.

Η Neurodanza® εμβαθύνει στις διαπροσωπικές εμπειρίες σχέσεων και συμπεριφορών,μέσα από την κίνηση και της μουσική, απελευθερώνοντας τον άνθρωπο από τρόπους σκέψεων και πεποιθήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο σώμα του και που τον εμποδίζουν να βρει την ζητούμενη καθημερινή χαρά.

Στο διήμερο βιωματικό σεμινάριο «Neurodanza – Οι σχέσεις μου και εγώ» προσεγγίζουμε βιωματικά το πώς η Neurodanzaσυμβάλει στο να:
    Αναζωογονεί τις σχέσεις με τους συνανθρώπους
    Θεμελιώνει βάσεις για συμβίωση και συνεργασία
    Δίνει ευελιξία στην δόμηση των σκέψεων και του λόγου
    Βελτιώνει την λειτουργία του ανοσοποιητικού, του ενδοκρινικού και του νευρικού συστήματος
    Προσφέρει χαλάρωση και ευεξία

 Εισηγήτρια: Maria Santos

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους τις εξής ημερομηνίες:
1ος κύκλος: Σάββατο 27/1 19:15-22:30 και Κυριακή 28/1 14:00-16:30
2ος κύκλος: Σάββατο 10/2 17:15-20:30 και Κυριακή 11/2 14:00-16:30
3ος κύκλος: Σάββατο 24/2 17:15-20:30 και Κυριακή 25/2 14:00-16:30
Το κόστος για κάθε κύκλο θα είναι 40,00 ευρώ (35,00 φοιτητών/ ανέργων)

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal