{ Τελευταία νέα }

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ο Εμμανουήλ Καραλής με 5.78μ


Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ο Εμμανουήλ Καραλής με 5.78μ

Το νέο μεγάλο αστέρι της Ελλάδας στο επί κοντώ, ο Εμμανουήλ Καραλής, είναι πλέον και ο νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν στην κατηγορία των εφήβων.
Ο Έλληνας άλτης υπερέβη τα 5.78μ στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου του ΣΕΦ, επίδοση που συνιστά νέα παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων.
 
Αρχικά ο Καραλής πέρασε τα 5.71μ, καταρρίπτοντας τη δική του περσινή κορυφαία επίδοση εφήβων στην Ελλάδα (5.70μ), ενώ στη συνέχεια υπερέβη και τα 5.78μ.
 
Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε ο Σουηδός, Αρμάντ Ντουπλάντις, με 5.75μ από τις 11 Ιανουαρίου 2017 στη Νέα Υόρκη. Με το άλμα αυτό ο Καραλής έπιασε και το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ.

Ποιός είναι ο Εμμανουήλ Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999) είναι Έλληνας αθλητής ο οποίος ειδικεύεται στο άλμα επί κοντώ. Το προσωπικό ρεκόρ του είναι 5.55 στον ανοιχτό, που το πραγματοποίησε το 2016 στo μίτινγκ Golden Spike Ostrava και 5.78 στον κλειστό, που το πραγματοποίησε 11 Φεβρουαρίου 2018  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου  του ΣΕΦ. Η καλύτερη επίδοσή του τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποτελεί τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών (U18) σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά η επίδοσή του στον ανοιχτό. Επίσης ο Καραλής βελτίωσε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Παίδων που ήταν 5.54 από τον ίδιο και ισοφάρισε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Νέων Ανδρών. 
 
Έχει συμμετοχές σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18, το 2015 και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου, το 2015 και το 2016. Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 το 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας. Σε εθνικό επίπεδο, ο Καραλής κέρδισε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκρισή του σε πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου. Ο Καραλής ανήκει στο τμήμα στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς και προπονείται με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

 

Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Τελευταία νέα

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal