{ επικαιρότητα }

Η αντιεξουσιαστική Οργάνωση - Αναρχική Δράση - πίσω απο την επίθεση στο ΥΠΕΘΑ


Η αντιεξουσιαστική Οργάνωση - Αναρχική Δράση - πίσω απο την επίθεση στο ΥΠΕΘΑ

Την ευθύνη για την επίθεση στο Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη αναλαμβάνει η «Οργάνωση Αναρχική Δράση».
 
Δείτε το σχετικό άρθρο. Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο ενημέρωσης κοινού ΥΠΕΘΑ στη Θεσσαλονίκη
Με ανακοίνωση της, η Οργάνωση ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση με γκαζάκια
στις 6 Φεβρουαρίου και τονίζει ότι «Η κυβέρνηση εξ' αρχής επέλεξε τον φασίστα υπουργό Πάνο Καμμένο και τα δεξιά παραπαίδια της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβουν ως συγκυβέρνηση τον χειρισμό των στρατιωτικών καθηκόντων του κράτους».
 
Προσθέτει ότι «σε περίοδο ειρήνης, οι εξοπλισμοί και οι τεχνικές αναβαθμίσεις στην πολεμική αεροπορεία, οι συμφωνίες με το Ισραήλ και η πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία δείχνουν πως η άμυνα στο στόμα των κρατιστών, δε μπορεί παρά να σημαίνει πόλεμος. Και εμείς στον πόλεμο, απαντάμε με πόλεμο. Θέλαμε απλά το Υπουργείο σαν τον υπουργό του-καμένο»
 
Συνεχίζει σημειώνοντας ότι  «μέσα στη δίνη των εθνικισμών, αυτή τη στιγμή επιχειρείται η συσπείρωση ολόκληρου του εθνικού κορμού. Και γι' αυτό ανασύρεται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας της εθνικής ενότητας μια πολυ παλιά συνταγή: αυτή των εθνικών συλλαλητηρίων».
 
Στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής. «Επίθεση, επίθεση, επίθεση...» ενώ σημειώνεται ότι «οι πράξεις επαναστατικής βίας στοχεύουν την ίδια τη Δημοκρατία, την ίδια την Ελλάδα»., 
 

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal