{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Θεσσαλονίκη ταξίδια Ιστορίας & Πολιτισμού

συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 14/2


Κήπος Σεμινάρια : Θεσσαλονίκη ταξίδια Ιστορίας & Πολιτισμού

Το πολιτιστικό σεμινάριο «Θεσσαλονίκη - Ταξίδια Ιστορίας & Πολιτισμού» που διοργανώνει το κοινωνικό εργαστήρι Κήπος Σεμινάρια, έχει σκοπό να φωτίσει, με τρόπο βιωματικό, γνωστές και άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική) και να αναδείξει τη διαχρονική & διαπολιτισμική χρήση ορισμένων μνημείων της.

Η ιστορία και η αρχιτεκτονική αυτών των μνημείων ζωντανεύουν τόσο με τις αναφορές στα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα όσο και με τη βιωματική προσέγγιση μέσα από παιχνίδια ρόλων βασισμένα σε ιστορικά σενάρια. Τούτο επιτυγχάνεται με διαλέξεις, περιηγήσεις και παιχνίδι ρόλων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Το σεμινάριο απευθύνεται:

α) σε όσους θέλουν να γνωρίσουν με έναν «άλλο» τρόπο τα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία που συναντούν στην πόλη,

β) σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εξοικειωθούν με το σχεδιασμό σχετικών βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (σε ομαδοσυνεργατική βάση με χρήση ιστορικού σεναρίου και αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν εντρυφήσει σε ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της πόλης και των μνημείων της και θα έχουν βιώσει με μία εναλλακτική προσέγγιση χαρακτήρες που με την παρουσία και τη δράση τους σφράγισαν τη μοίρα της. Αλληλεπιδρώντας με την Ιστορία θα έχουν κατακτήσει τη γνώση του «πριν» και θα έχουν αναπτύξει ιστορική και κριτική σκέψη απέναντι στο «τώρα» και στο «μετά».

Εισηγήτρια: Μαρία Γκιρτζή

Η συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/2 στις 20:00.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε έξι δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 20:00-22:00, τρεις τρίωρες βιωματικές περιηγήσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους και το συνολικό του κόστος (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι ξεναγήσεις) είναι 150 ευρώ (135 φοιτητών/ ανέργων).
 

Πληροφορίες - εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια,
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη,
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: [email protected]
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

Δείτε επίσης: Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

 

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal