{ επικαιρότητα }

Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη

Εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη

Ημερήσιο ταξίδι στις 13 Μαρτίου στη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους 10 σπουδαιότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας.  Εϊναι από τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για φυσική παρατήρηση 300 περίπου ειδών πουλιών όπως και σπάνιων ζώων. Θαυμάστε μεταξύ άλλων υπέροχα Φλαμίνγκος και επιβλητικά βουβάλια να περπατούν δίπλα σας!
 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα στο Όρος Μπέλες και την πανέμορφη κοιλάδα των Σερρών. Ιδανική εκδρομή για φυσιολάτρες, όπου μπορείς να απολαύσεις εκπληκτική βαρκάδα στη λίμνη Λερκίνης. Μην χάσετε την εμπειρία αυτή!
 
ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ
 
•Λίμνη Κερκίνης
•Φράγμα Λιθότοπου
•Χωριό Βυρώνεια
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
•8 ώρες ( 3 ώρες on the road )
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Ξεκινούμε στις 13/03 για τη Λίμνη Κερκίνη με το λεωφορείο της Ammon Express
στις 08:00 από τον Λευκό Πύργο,
στις 08:05 από το ξενοδοχείο Μακεδονία Palace,
στις 08:15 από την πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου),
στις 08:20 από το ξενοδοχείο Capsis και
στις 08:25 από το ξενοδοχείο The Met με προορισμό τη Λίμνη Κερκίνη.
Η διαδρομή είναι 98 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.
 
Φτάνουμε στο φράγμα της λίμνης Κερκίνη ( περιοχή Λιθότοπος ) και απολαμβάνουμε βαρκάδα και παρατήρηση πουλιών για περίπου 1 ώρα. Κάθε εποχή φιλοξενεί διαφορετικά είδη πουλιών στη λίμνη οπότε η κάθε βαρκάδα αποτελεί και μία έκπληξη. Τα υπέροχα Φλαμίγκος να βρίσκονται σταθερά εκεί σχεδόν όλο το χρόνο. Ο χώρος της ιππασίας βρίσκεται δίπλα από το φράγμα και μπορείς να απολαύσεις μια βόλτα με άλογο σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες.

Στη συνέχεια πίνουμε έναν ζεστό καφέ και συγκεντρωνόμαστε για να επισκεφτούμε λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα της λίμνης τη φάρμα με τα επιβλητικά βουβάλια να περπατούν δίπλα μας, παρατηρώντας τα και μαθαίνοντας τη μοναδική τους ιστορία και συνήθειες.
Μεταφερόμαστε λίγο πιο δίπλα, στο χωριό Βυρώνεια και απολαμβάνουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακό ελληνικό μεζεδοπωλείο στο οποίο κατά το τέλος του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, το καλοκαίρι του 1913, ενέργησε ως ελληνικό στρατηγείο όπου ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος σύναψαν όρους ειρήνης, γράφοντας ιστορία και διπλασιάζοντας την Ελλάδα.

Αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη περίπου στις 14:00 απολαμβάνοντας στην επιστροφή , μέσω του περιμετρικού δρόμου, την δυτική πλευρά της λίμνης. Αφήνοντας δηλαδή πίσω το μαγευτικό τοπίο θα έχεις δει όχι μόνο ένα τμήμα αλλά ολόκληρη τη λίμνη της Κερκίνης!
 
Δείτε τις προσφορές και κάντε κράτηση Ammon Express

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
•Μεταφορά από και προς τη λίμνη Κερκίνη και το χωριό Βυρώνεια
•Το εισιτήριο της βαρκάδας στη λίμνη
•Αγγλόφωνος συνοδός εκδρομής
•Βασική ταξιδιωτική ασφάλιση (κατά τη διάρκεια της μεταφοράς)
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
•Το κόστος του γεύματος και ο καφές στα εστιατόρια

•Το κόστος ιππασίας (5 ευρώ ανά άτομο/20΄)

 

 

 
Ammon Express
Ίωνος Δραγούμη 3, 546 25, Θεσσαλονίκη
+30 2310 500225
 


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal