{ επικαιρότητα }

Η Τεχνολογία στην υπηρεσία της Υγείας... Το facetime έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας...


Η Τεχνολογία στην υπηρεσία της Υγείας... Το facetime έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας...

Η Ο.Κ. μια γυναίκα που ζει μόνη στη Νέα Υόρκη, μιλούσε μέσω facetime με την αδερφή της, Α.Σ. που ζει στο Μάντσεστερ τηςΑγγλίας, όταν  παρατήρησε πως η μεγαλύτερη αδερφή της «δεν φαινόταν και πολύ καλά».
 
Όταν δε παρατήρησε πως και η φωνή της ήταν ασαφής, αμέσως  κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί.  Συγκεκριμένα δήλωσε ''Όταν τηλεφώνησα στην Ο.Κ, είπε ότι δεν ένιωθε καλά και πως ήταν κουρασμένη και είχε κάποια δυσκολία στο περπάτημα. Της είπα να πάρει μία ασπιρίνη. Προσπάθησε να πιάσει ένα ποτήρι με νερό και δεν μπόρεσε να το κάνει. Τότε παρατήρησα στο FaceTime πως το πρόσωπό της ήταν πρησμένο και της είπα να καλέσει αμέσως γιατρό. Νόμιζε ότι αστειευόμουν και τότε μίλησα με μία από τις άλλες αδερφές μου που είναι γιατρός, η οποία άκουσε τη συνομιλία μας και είπε ότι τα λόγια της ήταν μπερδεμένα. Και οι δύο της είπαμε να καλέσει αμέσως για βοήθεια''.
 
Η παθούσα, που δεν είχε επίγνωση της κατάστασής της είπε: «Η αδερφή μου με κοίταξε και είπε πως το πρόσωπό μου δεν φαινόταν και πολύ καλά. Είπε επίσης πως μπέρδευα τα λόγια μου, αλλά σκέφτηκα ότι απλά αστειευόταν και δεν την πίστεψα».
 
Μετά τις εξετάσεις, η Ο.Κ διαγνώστηκε με θρόμβο στον εγκέφαλο. Το εγκεφαλικό την άφησε παράλυτη από την αριστερή πλευρά.
Όπως δήλωσε η ίδια: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το FaceTime μου έσωσε τη ζωή. Αν η αδερφή μου δεν είχε προσέξει πως κάτι δεν πήγαινε καλά, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά».
 

Δείτε επίσης: Ποιες ταινίες παίζουν αυτή την εβδομάδας στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal