{ επικαιρότητα }

Σε Λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης


Σε Λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον  Δήμο  Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προχωρήσει σε δημιουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»).
 
Σκοπός του είναι η υποστήριξη άπορων συμπολιτών μας και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας. Στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου μας, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αδυνατούν να ανταπεξέρθουν οικονομικά για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπής διαβίωσης. 
 
Τα είδη που παρέχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν τρόφιμα και ειδή  παντοπωλείου, ειδή ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης, παιχνιδιών και ειδών ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd.  
 
Για το έτος 2018 έχουν επιλεγεί να υποστηριχθούν 106 νοικοκυριά (συνολικά 291 άτομα). Η επιλογή των δικαιούχων έχει γίνει με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Στη διανομή που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο  διανεμήθηκαν σακούλες βάρους 5-7 κιλών, με τρόφιμα μακράς διάρκειας 8 διαφορετικών ειδών όπως επίσης και  χαρταετοί για τα παιδιά. 
 
Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται κυρίως από χορηγίες και δωρεές από  επιχειρήσεις, προμηθευτές, οργανωμένους φορείς, σχολεία αλλά και από άτομα που θέλουν να συμβάλουν και να προσφέρουν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκης υποστήριξης.  
Η συμμετοχή και κινητοποίηση των πολιτών είναι  πολύ σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας, για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια.    
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου,
Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, ΤΚ 56121
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
2310725326
 
 
 

Δείτε επίσης: Ποιες ταινίες παίζουν αυτή την εβδομάδας στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Ελλάδα

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal