{ Τελευταία νέα }

Η Tesla δημιουργεί τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης ηλεκτρικών κινητήρων στην Ελλάδα

Προς αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού μηχανικών.


Η Tesla δημιουργεί τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης ηλεκτρικών κινητήρων στην Ελλάδα

Οι ομάδες μηχανικής και σχεδιασμού της Tesla εδρεύουν κυρίως στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια, αλλά η εταιρεία επεκτείνεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια με ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει επίσης ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα  για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ηλεκτρικών κινητήρων.
 
Εκπρόσωπος της Εταιρίας, επιβεβαίωσε ότι η Tesla δημιουργεί ένα τοπικό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης:     "Η Tesla κατασκευάζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ ".
 
Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο Μηχανικός Σχεδιασμού Μηχανών Κωνσταντίνος Μούρχα και ο Μηχανικός Σχεδιασμού Μηχανολόγων Μηχανικών Βασίλης Παπανικολάου, βγήκαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι τρεις μηχανικοί  μετακόμισαν στο Palo Alto για να δουλέψουν στους ηλεκτρικούς κινητήρες του Tesla, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο για μερικούς ανθρώπους και ένα τοπικό γραφείο προσφέρει μια ευκολότερη εναλλακτική λύση.
 
Η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει αυτό το τοπικό ταλέντο ηλεκτρομηχανολογίας με γραφείο στην ελληνική πρωτεύουσα.
 
Ο εκπρόσωπος του Tesla πρόσθεσε:
 
    "Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο για ηλεκτροκινητήρες και τεχνικά πανεπιστήμια, παρέχοντας προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων".
Η ομάδα αρχικά θα είναι σχετικά μικρή - ξεκινώντας με μόλις 10 μηχανικούς.
 
Η έμφαση στην ανάπτυξη ηλεκτρικών κινητήρων είναι επίσης ενδιαφέρουσα καθώς ο Tesla γίνεται ένας μεγάλος κατασκευαστής ηλεκτρικών μονάδων κίνησης και άλλων ηλεκτρονικών ισχύος.
 
Η εταιρεία έχει ήδη λάβει πολλούς επαίνους για τις μονάδες δίσκου X ΤΠΕ Model S / Μοντέλο, στόχος Tesla aussi. Κατασκευάστηκαν κινητήρες για πολλά άλλα οχήματα, όπως το ηλεκτρική έκδοση του Toyota RAV4, το Smart και Mercedes B-Class, και έχει σχεδιαστεί μια ολοκαίνουργια μονάδα κίνησης για το μοντέλο 3, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στο Tesla Semi.

Ποιες συναυλίες και live θα γίνουν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Τελευταία νέα

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal