{ επικαιρότητα }

O Πικάσο και ο πίνακας με τις δύο ερωμένες του

Το έργο Femme au beret et à la robe quadrillee


O Πικάσο και ο πίνακας με τις δύο ερωμένες του

Ένας πολύτιμος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που παρουσιάζει τη σύντροφό του Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, αλλά σε αυτόν κρύβεται αυτή που θα γίνει ερωμένη του, τη Ντόρα Μάαρ, θα τεθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου και αναμένεται να πωληθεί για αστρονομικό ποσό.
 
Ο Ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το έργο Femme au beret et à la robe quadrillee (Marie-Therese Walter) το 1937, τη χρονιά που ζωγράφισε και την Guernica, η οποία περιγράφει τη φρίκη του βομβαρδισμού από τους ναζί της βασκικής πόλης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.
 
Οι γυναίκες στη ζωή του Picasso ήταν η πηγή της δημιουργικής του ιδιοφυΐας, απαραίτητες στις διανοητικές του διαδικασίες. Το έργο αυτό, καταγράφει την εξέλιξη της σχέσης με τη μούσα του, τη Walter, στην οποία ήταν απολύτως αφοσιωμένος εκείνη την περίοδο, αλλά και στην νέα του ερωμένη, Dora Maar. Στην ουσία, σε αυτόν τον πίνακα, ο καλλιτέχνης εξετάζει τα συναισθήματά του για τις δύο γυναίκες.
 
Η αξία του πίνακα, που έχει διαστάσεις 55 x 46 εκατοστά, εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατ. ευρώ). Ο πίνακας θα βγει στο σφυρί με έργα ιμπρεσιονιστικής, σουρεαλιστικής και μοντέρνας τέχνης στον οίκο Sotheby?s στο Λονδίνο.
 
Στον πίνακα απεικονίζεται μια γυναίκα με μπερέ και φόρεμα με άσπρα-κόκκινα καρώ.
 
Η ταυτότητα του σημερινού κατόχου του έργου παραμένει μυστική.
 
«Είναι ένα έργο ζωγραφικής απίστευτα σημαντικής αξίας, φιλοτεχνήθηκε σε μια σημαντική περίοδο της καριέρας του Πικάσο, το 1937, τη χρονιά της “Guernica”», δήλωσε ο Τζέιμς Μακί, διευθυντής στο τμήμα ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης του Sotheby?s.

Δείτε επίσης: Ποιες ταινίες παίζουν αυτή την εβδομάδας στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal