{ Μουσική }

Οι EchoEs στο αβγό


Οι EchoEs στο αβγό

Οι EchoEs είναι ένα ντουέτο που εξερευνά την ηχητική διάδραση ανάμεσα στο πιάνο και τα ντραμς. Η ιδέα ξεκίνησε το 2016, ως πρότζεκτ με την ίδια ονομασία, όταν η πιανίστα Εύη Κυριαζίδου μαζί με τον ντράμερ Δημήτρη Τασούδη παρουσίασαν ένα προγράμμα με συνθέσεις ατμοσφαιρικές, κυρίως μινιμαλιστικής τεχνοτροπίας.

Έκτοτε, πειραματίζονται με την τζαζ, με μεταγραφές έργων, τον αυτοσχεδιασμό καθώς και με δικές τους συνθέσεις. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τους ίδιους αποδείχθηκε η ενασχόλησή τους με τους Γάλλους ιμπρεσιονιστές συνθέτες καθώς και με την ελληνική παράδοση και έργα που έχουν βασιστεί σε αυτή.
Οι EchoEs έχουν παρουσιαστεί ήδη σε χώρους όπως το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης κ.α. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει δικές τους, πρωτότυπες συνθέσεις, και μεταγραφές από κομμάτια των Maurice Ravel, Philip Glass, John Cage, Chick Corea, Aziza Mustafa Zadeh, Haig Yazdjian, Joe Hisaishi, Ryuichi Sakamoto, Γιάννη Κωνσταντινίδη.

EchoEs
Εύη Κυριαζίδου (πιάνο) / Δημήτρης Τασούδης (ντραμς)
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 // ώρα 19.00 //

είσοδος 7 ευρώ

To αβγό
βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
www.music-village.gr/avgo
[email protected]
 

Ποιες ταινίες παίζουν αυτή την εβδομάδας στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Μουσική


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal