{ Εκπαίδευση }

Ανοικτό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της Δράσης Open School day στις 10 Μαρτίου


Ανοικτό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της Δράσης Open School day στις 10 Μαρτίου

Τι σημαίνει ανοικτό σχολείο;
Ανοικτό σε προτάσεις, ανοικτό σε ανθρώπους, ανοικτό κι άλλες ώρες της μέρας μέχρι να σπάσει το στερεότυπο της αναγκαστικής παρουσίας που θυμίζει το κλειστό σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων. Μεγάλα κτήρια που μελαγχολικά περιμένουν, σα μηχανές, την επόμενη βάρδια.
Παλιοί μαθητές, άνθρωποι που φιλοξενήθηκαν στο χώρο του, φίλοι επιστρέφουν στο σχολείο κουβαλώντας τις εμπειρίες και τα ταλέντα τους για να το μετατρέψουν σε μια πηγή πολιτισμού και έκφρασης, για να γίνει το σχολείο κέντρο της ζωής της τοπικής κοινότητας, έστω και για μια μέρα.
Ποιοι είμαστε:
 
Μαθητές δυο τμημάτων ενός δημόσιου σχολείου, οι οποίοι στα πλαίσια του διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας ΣΕΝ/JA αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μια εικονική επιχείρηση με την μορφή της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., την Think Big to Change Small - Tb2cs.
 
Τι κάνουμε:
Ανοίγουμε ξανά το σχολείο μια μέρα…εκτός σχολείου, ένα Σάββατο.
 
Γιατί;
Γιατί όχι; Δεν είναι το σχολείο ο χώρος όπου καλλιεργούμε τις ικανότητες μας, το πλαίσιο στο οποίο μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να προτείνουμε, να σκεφτόμαστε, να δοκιμάζουμε, να αποτυγχάνουμε και να προσπαθούμε ξανά; Αν ναι; γιατί όχι Σάββατο; Σχολείο Ανοικτό λοιπόν!
 
Μια γεύση από το πρόγραμμα:
Θεατρικά, stand up comedy, μουσικά σχήματα, paint performance, κινηματογραφικές προβολές, παιδικά πάρτυ, μαθήματα χορού, μαγειρικής και μακιγιάζ, συνάντηση γονέων με ομοιοπαθητικό, ενημέρωση για την αναπηρία, τουρνουά πινγκ-πονγκ, panic room σχεδιασμένο από μαθητές του σχολείου, παιχνίδια δράσης στην αυλή, επισκέψεις από καλεσμένους-έκπληξη, συζήτηση με παλιούς μαθητές για «το σχολείο, μετά το σχολείο» και πολλά άλλα.
 
Για τον πειρασμό της σύγκρισης με το σχολείο που θέλουμε!
 
Info
Σχολείο Ανοικτό, Μέρα 2η - Open School Day 2
Think Big to Change Small - Tb2cs.
Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 , 10:00 – 23:00
28ο ΓΕΛ, Τυρολόης 17Β, Άνω Τούμπα
 
 
 

Δείτε επίσης: Ποιες συναυλίες και live θα γίνουν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Νέα

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal