{ Ομιλίες }

Σεμινάριο εναέριας κίνησης και έκφρασης: Intensive aerial movement στο fight club talos

Σεμινάριο εναέριας κίνησης και έκφρασης:  Intensive aerial movement στο fight club talos

Το Intensive aerial movement Improvisation, είναι ένα διήμερο εντατικό σεμινάριο εναέριας κίνησης και έκφρασης, στο οποίο συναντιούνται η τεχνική Raknamycs Aire, των Fuego Rojo (Βερολίνο), η αυτοσχεδιαστική μέθοδος εναέριας κίνησης Twist and Fold, και η μέθοδος physical theater improvisation, Behind the form του LatoMeio Project (Αθήνα). Βασική ιδέα του σεμιναρίου είναι να συνδυάσει τη γνώση πάνω στην τεχνική και τη σωστή προετοιμασία του σώματος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εναέριας κίνησης, με την διερεύνηση της προσωπικής κινητικής έκφρασης, μέσω της τεχνικής του αυτοσχεδιασμού. 
 
Τα μαθήματα που θα παρουσιαστούν είναι:
* Raknamyks Aire: μέθοδος προπόνησης σχεδιασμένη για άτομα που ασχολούνται με την εναέρια κίνηση σε διάφορα όργανα. Εστιάζει στην κινητικότητα, την ευλυγισία, την περιστροφική κίνηση των αρθρώσεων και χρησιμοποιεί ασκήσεις ενδυνάμωσης των μικρών μυϊκών ομάδων, ιδιαίτερα του άνω κορμού, με έμφαση στην προσωπική κίνηση και τις ανάγκες του κάθε σώματος
[ΔΙΑΡΚΕΙΑ μαθήματος 4 ώρες (2/ημέρα) ]
 
* Twist & Fold: κινητικός αυτοσχεδιασμός, ανάπτυξη προσωπικού εκφραστικού λεξιλογίου σε εναέρια όργανα. Στα όργανα διερεύνησης (πανιά, σχοινί κούνια), εφαρμόζουμε τεχνικές αναδίπλωσης και περιστροφής γύρω από άξονες, με στόχο τον έλεγχο του κέντρου μας, τη βελτίωση της αντοχή μας, την κατοχύρωση της ασφάλειας μας και την συγκέντρωση στην ποιότητα της κίνησης μας. 
Χρησιμοποιήσουμε τεχνικές χαλάρωσης και αφύπνισης του σώματος μας, προκειμένου να οδηγηθούμε σταδιακά στον ταυτόχρονο έλεγχο διαφορετικών σημείων του σώματος μας, με ταχύτητα και ακρίβεια, όπως απαιτεί η τέχνη των εναέριων ακροβατικών. 
[ΔΙΑΡΚΕΙΑ μαθήματος 4 ώρες (2/ημέρα) ]
 
* Behind the Form : σωματικό θέατρο. Αυτοσχεδιαστική κίνηση και ανάπτυξη νοητικού σεναρίου. Στο σεμινάριο “ Πίσω από τη φόρμα”, μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το σώμα σαν ένα σκηνικό εργαλείο, να ανακαλύπτουμε τις ιστορίες που θέλει να εκφράσει και με αυτές να δημιουργήσουμε ένα «επινοημένο-devised» θέατρο, μέσω του αυτοσχεδιασμού. 
Η δουλειά βασίζεται στην κίνηση σε όλα τα επίπεδα του χώρου, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα εργαλεία σύγχρονου χορού και physical theater. 
[ΔΙΑΡΚΕΙΑ μαθήματος 3 ώρες (1,5/ημέρα) ]
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
 
17-18 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη :Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα anti-gravity SKG στο 
Fight club talos, Ολυμπιάδος 87, Θεσσαλονίκη
 
24-25 Μαρτίου στην Αθήνα:Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Χορού ΧοροΧρόνος, Ορφέως 76, Βοτανικός , Αθήνα
 
Στη σελίδα μας θα βρείτε αναλυτικά τις τιμές για drop in ή πακέτα μαθημάτων καθώς και τις προσφορές early bird. Άτομα που διαθέτουν κάρτα DANCE PLUS έχουν έκπτωση 20% στα πακέτα διημέρου (παρακολούθηση και των τριών μαθημάτων) και 10% στα πακέτα ημέρας (παρακολούθηση και των τριών μαθημάτων).
 
Info
 
INTENSIVE AERIAL MOVEMENT IMPROVISATION
17-18 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη :
 Fight club talos, Ολυμπιάδος 87, Θεσσαλονίκη
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα anti-gravity SKG 
 
Για πληροφορίες σχετικά με τη τοποθεσία, το κόστος, τις ώρες και φυσικά τις περιγραφές των μαθημάτων επισκεφθείτε τη σελίδα:
https://www.elenidanesi.com/intensive-aerial-movement
Για οποιαδήποτε ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μας στο 
[email protected]
& [email protected]
 
 
 

Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal