{ Εκπαίδευση }

Κήπος Σεμινάρια : Yoga, η «Επιστήμη της ζωής»

συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 7/3 στις 13:00


Κήπος Σεμινάρια : Yoga, η «Επιστήμη της ζωής»

Γιόγκα: ένα ολιστικό μονοπάτι για την εξισορρόπηση των αντίθετων δυνάμεων/ ενεργειών που ενυπάρχουν μέσα μας, με σκοπό την ευθυγράμμιση σώματος-ψυχής-διάνοιας· την κυριαρχία και «το άδειασμα» του νου. Είναι ένα συστημα ολιστικό, αποτελούμενο από πολλαπλά βήματα, με δικές του φιλοσοφικές αρχές και πρακτικές για την εξισορρόπηση του σώματος, της αναπνοής και του συναισθήματος, και την κυριαρχία πανω στο νου. Είναι μονοπάτι που απαιτεί χρόνο, αφοσίωση κι υπομονή.

Τι είναι όμως ένα μάθημα γιόγκα;
Κάθε μάθημα γιόγκα αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην υγεία, την ισορροπία, την αυτογνωσία· ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό.

Υπάρχουν πολλών ειδών μαθήματα.
Το δικό μας μάθημα θα αποτελείται από αλληλουχίες σωματικών θέσεων/στάσεων (asanas), είτε στατικές με έμφαση στην ευθυγράμμιση (Iyengar yoga), είτε σε ροή πανω στο ρυθμό της αναπνοή μας (vinyasa yoga). Επίσης, από ήπιες τεχνικές ρύθμισης της αναπνοής (άρα και του συναισθήματος μιάς και είναι άρρηκτα δεμένο μαζί της) και από ήπιες τεχνικές χαλάρωσης/διαλογισμού.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους και θα προσαρμόζεται στις ανάγκες και στο επίπεδο των ασκούμενων.
(Σε περίπτωση σωματικών ιδιαιτεροτήτων/ευαισθησιών θα διδονται  παραλλαγές ανάλογες με τις δυνατότητες του κάθε ασκούμενου).
 
Yoga, η «Επιστήμη της ζωής»
Έναρξη: 07/03/2018
Λήξη: 11/07/2018
Εισηγήτρια: Μαλβίνα Μάναση

 
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Τετάρτη 7/3 στις 13:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Το μάθημα θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 13:00-14:30 και το κόστος του για κάθε συνάντηση θα είναι 7 ευρώ.

 

Πληροφορίες - εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: [email protected]
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal