{ Εκπαίδευση }

Ο μεγάλος τελικός του Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» από το ΔΕΛΑΣΑΛ


Ο μεγάλος τελικός του Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» από το ΔΕΛΑΣΑΛ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο μεγάλος τελικός (Γ΄ φάση) του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα», τον οποίο διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά το Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ».
 
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και περιελάμβανε τρεις (3) φάσεις. Οι δύο πρώτες φάσεις ολοκληρώθηκαν σε κάθε σχολική μονάδα, ενώ ο μεγάλος τελικός διεξήχθη την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018. Τον Διαγωνισμό τίμησαν με τη συμμετοχή τους περισσότεροι από εννιακόσιοι (900) μαθητές και μαθήτριες Ε΄και ΣΤ΄τάξης, από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Ελλάδας. Στην τρίτη (Γ΄) φάση διαγωνίστηκαν 140 μαθητές και μαθήτριες (65 μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης και 75 μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης).
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αϊδίνης Αθανάσιος, Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο κ. Βαρελάς Λάμπρος, Καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ., ο κ. Σαπουνάς Αθανάσιος, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Κεντρικής Μακεδονίας. Στο τέλος του μεγάλου τελικού, οι μαθητές/τριες παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την πρόκρισή τους στην τρίτη (Γ΄) φάση, ενώ οι τέσσερις νικητές (1ος & 2ος νικητής της Ε΄ και 1ος & 2ος νικητής της ΣΤ΄ τάξης) παρέλαβαν τα βραβεία τους, από ένα tablet και από ένα Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, αντίστοιχα (δώρο στους νικητές από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη).
 
Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο Lasalle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.
 
 

Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

 
:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal